Mikä tämä Loukko oikein on ja kuka sitä pyörittää? Täällä saattaa olla vastaus miettimääsi kysymykseen.

Loukko tulee olemaan Helsingin kantakaupungissa sijaitseva uusi alakulttuurikeskus, joka sisältää muun muassa keikkatilan, huoneteatterin, taidegallerian ja monenlaista klubi- ja työpajatoimintaa. Alakulttuurikeskus Loukko avataan Kallioon Castréninkatu 7:ään keväällä 2019.

Loukko noudattaa toiminnassaan turvallisemman tilan periaatteita ja tulee olemaan myös fyysisesti esteetön. Eli: ei natseja, ei syrjintää, ei seksismiä!

Omiin tiloihin päästyään Loukko tulee tarjoamaan mahdollisuuden ja avun omaehtoiseen tapahtumatuottamiseen myös esimerkiksi nuorille ja järjestää myös itse ikärajatonta sekä maksutonta toimintaa. Missään Loukon tapahtumissa ei tule olemaan ostovelvoitetta mahdollisten pääsymaksujen lisäksi.

 

Missä Loukko sijaitsee?

Alakulttuurikeskus Loukko avataan keväällä 2019 Helsingin Kallioon, osoitteeseen Castréninkatu 7.

 

Miten Loukko poikkeaa muista kulttuuritiloista?

Loukko yhdistää jo olemassa olevien tilojen parhaita puolia. Se ei ole suunnattu suoraan millekään yhdelle kapealle kohderyhmälle, mutta sekä sosiaaliset että fyysiseet esteet huomioiden se mahdollistaa toimintaansa osallistumisen myös sellaisille ihmisille, joille se nykyisissä vaihtoehdoissa on hankalaa tai jopa mahdotonta.

Kulttuurikeskuksia Helsingissä riittää, mutta Loukko poikkeaa niistä vahvalla alakulttuuripainotuksella. Tulemme mahdollistamaan tiloissamme kävijöiden omaehtoisen tapahtumien toteuttamisen, mutta tarjoamme siihen myös tueksi omaa osaamistamme – tämä lienee suurin ero jo olemassa oleviin alakulttuuripainotteisiin tiloihin. Erona esimerkiksi väliaikaisiin vallattuihin tiloihin Loukko pystyy ottamaan huomioon myös fyysisen esteettömyyden.

Loukossa tulee olemaan myös tekijöilleen esteetön Teatteri Heimo, joka mahdollistaa taiteellisesti kunnianhimoisen teatterin toteuttamisen myös fyysisiä rajoitteita omaaville. Loukon toiminta ei kuitenkaan ole sosiaali- tai vammaistyötä vaan taiteellisesti kunnianhimoista ja laajemmalle yleisölle suunnattua. Pointtimme on, että toimintaamme osallistuminen on kuitenkin helppoa/mahdollista mahdollisimman monelle.

 

Milloin se sitten aukeaa?

Keväällä 2019 – tarkka avajaispäivä ilmoitetaan pian!

 

Kenelle Loukko on tarkoitettu?

Loukko on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat käydä hyvillä keikoilla, löytää uusia bändejä tai taidemuotoja, tehdä tai katsoa teatteria sekä ylipäätään nauttia kulttuurin monimuotoisuudesta. Tiloissa tulee olemaan mahdollisuus myös omien tapahtumien järjestämiseen, ja siihen saa henkilökunnan puolelta tarvitsemansa avun.

Loukossa tulee olemaan sekä ikärajatonta toimintaa että keikkoja ja klubeja, joilla on anniskelua. Loukon tapahtumat pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan maksuttomina tai mahdollisimman edullisina, jottei varattomuus olisi este taiteesta nauttimiselle.

Loukossa tiedostetaan myös sukupuolen ja ihmisyyden monimuotoisuus. Tiloissamme tai toiminnassamme ei tehdä oletuksia kenenkään sukupuolesta ja wc-tilamme tulevat luonnollisesti olemaan sukupuolineutraalit.

Loukko ja kaikki siellä käyvät sitoutuvat noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita – rasismille ja muulle syrjinnälle, väkivallalle, seksismille ja kaikenlaiselle yksilön henkilökohtaisen tilan loukkaamiselle on nollatoleranssi, ja siihen tullaan henkilökunnan puolelta tarvittaessa myös puuttumaan. Loukon tilat tullaan tekemään myös fyysisesti esteettömiksi, jotta apuvälineitä käyttävän ei tarvitse etukäteen ilmoittaa tulostaan tai miettiä, pääseekö tiloissa liikkumaan.

 

Kuka Loukkoa pyörittää?

Loukon takana on ryhmä tapahtumatuotannon, taiteen ja median sekä sosiaalialan ammattilaisia, joita yhdistää intohimo DIY-kulttuuriin. Tarkemmin voit tutustua työryhmäämme täältä.

Loukolla on jo nyt lukuisia yhteistyökumppaneita, ja olemme kiinnostuneita ystävyydestä samat arvot jakavien ihmisten ja toimijoiden kanssa. Tällä hetkellä toimimme yhteistyössä Musiikkikeskus Resonaarin, Radio Valon, Tänäänkin Menee Hyvin Productionsin, Voiman, Sarppa Tekee Tatskoi:nVegekaupan, Ecco-Verden, Kuudennen Linjan ja Bar Loosisterin kanssa. Ota yhteyttä, niin keksitään jotain kivaa!

 

Pääseekö toimintaan mukaan?

Otamme mielellämme porukkaamme saman arvomaailman jakavaa jengiä. Voit auttaa rahoitushankinnassa tai tapahtumatuotannossa, tulla remonttitalkoisiin tilan järjestyttyä tai keksiä oman tapasi osallistua. Haemme myös kirjoittajia, kuvittajia, valokuvaajia tai vaikkapa videobloggareita verkkomediamme tekijöiksi. Ota yhteyttä, niin mietitään sinulle sopiva tapa osallistua!