Loukon tekijäryhmä koostuu eri taiteenalojen ja hoivatyön ammattilaisista, DIY-tapahtumatuottajista ja lukuisista vapaaehtoisista. Jos haluat mukaan porukkaan, ota yhteyttä: loukko@kulttuuriloukko.fi

Mahdollistajaksi, talkoolaiseksi, mukaan työryhmään, LoukkoZinen kirjoittajaksi, kuvittajaksi tai vaikka vlogaajaksi? Tule, tule!

Instagram / Facebook

Loukon työryhmä

HANNA RÄTY

Loukon toiminnanjohtaja, Loukko ry:n hallituksen puheenjohtaja

Jokainen ansaitsee tuntea, että on toivottu ja tarpeellinen.

Hanna on vapaa toimittaja ja Imagen blogisti, joka saa suuruudenhulluja visioita ja päähänpinttymän niiden toteuttamisesta. Vapaa-ajallaan Hanna säätää, hosuu ja järjestää tai katsoo luokattoman huonoa tosi-tv:tä.

VILJA JOENSUU

Taide- ja kulttuurityön sosiaaliohjaaja, Loukko ry:n hallituksen varapuheenjohtaja

Haluan tehdä töitä ihmisten kanssa sellaisessa ympäristössä, joka perustuu vapauteen eikä kontrolliin. Loukko on vastaus jatkuvaan eksistentiaaliseen haahuiluuni ja ammatilliseen kriiseilyyni. Tukemalla Loukkoa säästät siis myös lähipiiriäni!

Vilja on kolmatta ammattiaan ennen kolmeakymppiä opiskeleva melkein valmis sosionomi, joka larppaa tällä hetkellä iltaisin taideopiskelijaa ja toivoo voivansa tehdä työtä, joka olisi sekä mielekästä että hyödyllistä. Sosiaalialalla jatkuvasti vastaan tuleva systeemin tapa lokeroida ihmisiä raivostuttaa häntä. Sen tilalle Vilja haluaisi aitoa ihmislähtöisyyttä, omaehtoisia tekemisen tapoja ja rajojen rikkomista. Vilja pyörittää parhaillaan Oranssin kanssa yhteistyössä toteutettua Happy Mondays -maanantaikahvilaa ja kuratoi Loukon työpajatoimintaa.

MIRJAMI MYKKÄNEN

Loukon tapahtumatuotanto, Loukko ry:n hallituksen sihteeri

Haluan tehdä Loukosta ei-kaupallisen yhteisen tilan, jossa luoda kulttuuritarjontaa, joka on vapaata kapitalismin sanelemista vaatimuksista.

Mirjami on humanististen tieteiden kandidaatti, joka tuo Loukkoon ruohonjuuritason aktivismista lähtevää näkökulmaa ja muistaa pitää esillä myös eläinoikeuskysymykset. Mirjami suhtautuu intohimoisesti kirjallisuuteen ja vaalii katoavaa kansanperinnettä viljelemällä vanhankalskeita sanontoja, mikä saa nuoren naisen kuulostamaan 94-vuotiaalta pohjalaismummolta.

SINI KANGASPESKA

Loukon keikkavastaava

Odotan Loukolta mahdollisuutta oppia lisää median ja taiteen eri osa-alueista ja mahdollisuutta päästä työskentelemään uusien ihmisten ja erityisesti nuorten kanssa.

Sini on yhteiskuntatieteiden yo, joka on järjestänyt punk-keikkoja ja -kiertueita 12 vuotta sekä Suomessa että ympäri Eurooppaa. Sinillä on laaja ja kansainvälinen kontaktiverkosto ja erityislaatuinen perversio, jonka johdosta hän nauttii tapahtumien järjestämisestä ja keikkabussin kuljettamisesta.

Punkin lisäksi Sinin päässä soi usein Anssi Kelan Nummela-kappaleen kohta ”Mun täytyy kävellä näin, mun täytyy kävellä näin”, jolloin hänen kävelytyylinsä muuttuu automaattisesti erilaiseksi kuin tavallisesti.

WALDEMAR BLOMMENDAHL

Loukon ääni-ihminen

Media-alan yleishöylänä olen valmis kaikenlaisiin haasteisiin.

Waldemar on koulutukseltaan ääneen ja äänittämiseen erikoistunut media-assistentti, joka pitää kovalla lattialla nukkumisesta. Hän tuo Loukkoon ääniosaamisensa lisäksi myös kokemuksensa tapahtumatuotannon, bändiagentuurin ja soittohommien puolelta.

RIIKKA KARJALAINEN

Tapahtumatuotanto, valosuunnittelu

Haluan kehittyä siinä, miten voisin omalla työlläni parantaa erilaisten sorrettujen ryhmien asemaa.

Riikka on pian Teatterikorkeakoulusta valmistunut valosuunnittelija, jonka mukaan on kerran nimetty puuvene. Loukon työryhmään hän tuo visuaalista ja teknistä ammattitaitoa ja teatteriammattilaisen osaamista työryhmätyöskentelyssä sekä dramaturgisessa ajattelussa ylipäätään. Loukossa Riikka haluaa tehdä kunnianhimoisia ja taiteellisesti tinkimättömiä esityksiä sekä vetää osaamiseensa sopivia työpajoja.

ANNA SAVOLAINEN

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vastaava

Haluan toteuttaa Loukossa työpajoja liittyen mm. kehopositiivisuuteen ja itsensä arvostamiseen juuri sellaisena kuin on. Haluan auttaa ihmisiä löytämään oman sisäisen tulensa ja ylläpitämään sitä.

Anna on jooga- ja meditaatio-ohjaaja, jonka laivan sumutorven ääni saa itkemään ja joka voisi elää pelkillä vesimeloneilla.

SAARA TUOVILA

Tapahtumatuotanto

(kuva tulossa)

Loukko on mahtava tapa toteuttaa ihmisläheistä ruohonjuuritason aktivismia. Sikäli mulla on myös oma lehmä ojassa, että maailman kurjuus ei ahdista niin paljon, kun tietää olevansa osana jossain sellaisessa, joka sitä vähän vähentää. Loukko luo kuplan hyviksistä.

Saara on omien sanojensa mukaan ”hyväntahtoinen häseltäjä” ja (Loukossa) vielä omaa erikoisalaansa etsivä – mikä tuntuu hieman haastavalta, kun niin moni asia kiinnostaa. Erityisesti Saara on tapahtumien aktiivinen työihminen ja makeiden kahvilaherkkujen spesialisti.