Alakulttuurikeskus Loukon poikkitaiteellinen LOUKKOFEST yhdistää ja esittelee alakulttuureja, taiteita ja undergroundmusiikkia Suvilahdessa 16.-19.5.2018

Suvilahteen perusteilla oleva esteetön alakulttuurikeskus Loukko järjestää Oranssin Valvomoon toukokuussa nelipäiväisen kulttuuria, vaihtoehto – ja alakulttuureita, itse tehtyä taidetta ja underground-musiikkia juhlistavan festivaalin LoukkoFestin.

LoukkoFestin ohjelmistossa nähdään kevään mittaan Loukon työpajoissa osallistujien kanssa yhdessä tuotettuja esityksiä teatteritaiteen, katutanssin ja underground-dragin saralta, lyhytelokuvia, jättimäinen selfie-veistos, pyörillä liikkuvia camera obscura -laitteita sekä laadukas kattaus kotimaista underground musiikkia punkista räpin kautta synaan, Rovaniemeltä Jyväskylän kautta Helsinkiin.

Loukon kuratoimat työpajat aukeavat huhtikuussa. Intensiivikurssien muodossa toteutettavia työpajasarjoja on kolme: perinteisen funk-tyylin katutanssia opettava Poppingin alkeet, teatterin monitaiteisuutta ja dokumenttiteatteria käsittelevä Teatteri-ilmaisun alkeet ja underground-dragin maailmaan sukeltava, drag-kollektiivi House Of Jaahasin toteuttama Underground Drag -työpaja.

Kulttuuri kuuluu kaikille

Kurssien tarkoituksena on tarjota tekemisen ja harrastamisen mahdollisuuksia myös tavallisesti kulttuuritarjonnan ulkopuolelle jääville. LoukkoFestiä koordinoiva Vilja Joensuu selventää: “Haluamme tavoittaa nekin ryhmät, jotka eivät syystä tai toisesta tavallisesti pääse taide- ja kulttuuritoiminnan piiriin. Osallistumisen esteitä on monia: palvelut ovat kalliita, tilat fyysisesti esteellisiä, toiminta on vahvasti sukupuolitettua tai yksinkertaisesti epämielenkiintoista. Monet Loukossa kävijöistä eivät tunne itseään tervetulleeksi perinteisissä kulttuuripalveluissa.” Näihin tarpeisiin Loukko pyrkii vastaamaan – Oranssin tilat ovat esteettömät, toiminta edullista ja saniteettitilat sukupuolineutraaleja. Osallistumisen kynnys halutaan pitää matalana ja kaikissa tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatetta.

Undergroundin kermaa

LoukkoFestin varmistuneita esiintyjiä on muun muassa Draama-Helmi, Romanssi, Kuudes Silmä, Maailmanloppu, Sister Disaster, Raivoraittius, Tuntematon Tie, Sekret Teknik ja Vallanhimo.

Yhteistyötä LoukkoFestin kanssa tekevät mm. Vapaa Taidekoulu, drag -kollektiivi House of Jaahas, Kinobox Obscura, etuoikeuskävely Kenen Joukoissa seisot?, Euphoria Borealis ry ja tietysti ihana ORANSSI RY.

 

Tervetuloa!

 

Tuntemattoman Tien tulevaisuus näyttää valoisalta

Romanssi – luksuuria joka ehdottomasti kuuluu kaikille

SISTER DISASTER – harppaus mukavuusalueen ulkopuolelle

Maailmanloppu haluaa herätellä viihteeseen hukkuneita

Vallanhimo kiroaa hallituspopulistit ja odottelee ratikkaa Tampereelle

Raivoraittiuden queercore ei ole pelkkää musiikkia