Mennään yhdessä museoon!

Loukkoon perustetun Museokerhon tarkoitus on madaltaa näyttelyissä käymisen kynnystä taloudellisesti ja sosiaalisesti. Museokerho tekee maksuttomia ja ohjattuja ryhmäkäyntejä taidenäyttelyihin lempeällä otteella. Emme ole taidekriitikoita, -historioitsijoita taikka asiantuntijoita, mutta haluamme kannustaa kaikkia taiteen kokemiseen ja luoda uusia mahdollisuuksia sitä varten.

Kulttuuri kuuluu juuri sinulle, vaikka sisäänpääsymaksuihin ei olisi varaa, vaikka et uskaltaisi yksin lähteä tai vaikka julkiset tilat ja prameat puitteet tuntuisivat vierailta. Taide on osa ihmisyyttä ja sinulla on oikeus kokea se. Mennään yhdessä!


Tämä on siis kutsu kaikille, jotka haluaisivat nauttia taiteesta mutta joille kynnys lähteä museoon tuntuu korkealta

Museokerhon toiminta alkaa tänä keväänä Kiasmassa. Kerhon loukkolaiset vetäjät tutustuvat näyttelyihin etukäteen ja laativat niistä lyhyet kuvaukset ja mahdolliset sisältövaroitukset. Kartoitamme tilan sukupuolineutraalit WC-tilat, levähdyspaikat, maksulliset ja maksuttomat narikat sekä esteettömimmät kulkureitit.

Yhdellä käynnillä kierretään näyttely tai pari niiden laajuudesta riippuen. Emme vedä opastuksia, mutta ryhmässä voidaan jakaa näyttelyistä heränneitä ajatuksia – ja halutessamme voimme myös kirjoittaa niistä yhdessä Loukon verkkomediaan.

Miten mukaan?

Museokerho kokoontuu ensialkuun kerran kuussa Kiasmassa. Käynnit tehdään arki-iltaisin, jolloin museossa on rauhallisinta. Tarkemman tapaamispaikan saat kun ilmoittaudut!

 

Museokerhon käynnit ovat maksuttomia, mutta osallistujamäärä on rajoitettu. Siksi toivomme sitovia ilmoittautumisia osoitteeseen vilja@kulttuuriloukko.fi. Jos haluat, voit pyytää lyhyet selostukset näyttelyistä ja sisältövaroituksista ennen päätöksen tekemistä.

TERVETULOA!

 

in English:

Join the Museum Club!

Loukko has founded the Museum Club in order to increase accessibility to arts. The Club mainly operates through free-of-charge group visits to exhibitions – starting from Kiasma in March. We think experiencing art should be accessible to everybody despite finance, age, gender, social status or functionability. That’s why the Museum Club always maps out the exhibitions and spaces and provides information on physically accessible routes, gender neutral toilets, any hidden fees, resting spots among exhibitions and content notes on triggering subjects.

How do I get in?

Send us an email at: vilja@kulttuuriloukko.fi and we’ll send you the info for the next meeting! This spring we are going to Kiasma:

You can also ask for the introduction and content notes for next time before making a decision. Welcome!

Post Author: Loukko

You may also like

”Jos olisin tiennyt etukäteen, en olisi ostanut lippua” – kulttuurin saavutettavuudessa isoja ongelmia

Kävin muutama viikko sitten katsomassa niin median kuin yleisönkin hehkuttamaa

Usko itseesi ja soita bändissä – tytöt, ei-binääriset ja transnuoret huomio!

Sound Collective of Finland alkaa järjestää kaksikielistä bändileiritoimintaa 13- 17-vuotiaille tytöille,

Musiikkialan vallankumous alkaa Oranssilta

Loukko aloittaa saavutettavamman musiikkialan vallankumouksen kehittelyn tähän asti pääasiassa verkossa