Asiaton oleskelu sallittu!

Maanantaikahvila Happy Mondays on Loukon ja Oranssin uusi yhteinen yritys lieventää ankeita alkuviikkoja. Sen tarkoituksena on tehdä ankeista maanantaipäivistä vähemmän ankeita, vähemmän tylsiä ja vähemmän yksinäisiä. Kahvila avaa ovensa Oranssilla maanantaisin 3.9. – 17.12. kello 15 – 21. Kahvilassa on aina pientä purtavaa ja ohjelmaa, mutta ei ostopakkoa eikä osallistumispakkoa.

Happy Mondays on avoin kaikille, jotka kunnioittavat Oranssin ja Loukon arvoja: ei rasismia, ei seksismiä, ei syrjintää. Tilat ovat ikärajattomat, esteettömät ja päihteettömät. Tiloissa kunnioitetaan jokaisen itsemääräämis- ja määrittelyoikeutta – kunnioita sinäkin! Paikan päällä on aina kahvilan ohjaaja, jonka puoleen voi kääntyä missä tahansa tilanteessa.

Kahvila on vegaaninen ja toimii kolehtiperiaatteella: maksa jos voit, sen verran kuin voit.
Tykkäätkö leipoa? Ota yhteyttä: vilja@kulttuuriloukko.fi!

UPDATES AND ENGLISH AT: Maanantaikahvila Happy Mondays
Happy Mondays on auki maanantaisin kello 15 – 21.
Ohjelma julkaistaan noin suurinpiirtein kuukausittain ja ajantasaisimmillaan se on kalenterissamme.

 

TULOSSA

3.12. Ompelutyöpaja & Sirpa Kampaa

Joulukuun ensimmäisessä kahvilassa pystytetään ompelupiste, jossa saa vapaasti käyttää ompelukoneita, saumuria, silitysrautaa ja materiaaleja. Apua ja neuvoja sekä vasta-alkajille että kokeneemmille antaa ompelija-ohjaaja Vilja. Kaikki korjausompelusta tuunaamiseen ja uuden luomiseen käy, meillä on kankaita ja hermoja. Tervetuloa!

Sirpa kampaa! Kahvilaan nousee pop-up-parturi, jossa pääset ammattilaisen käsiin. Hiustenleikkuusta voi halutessaan maksaa lahjoitussumman kahvilaan, mutta käsittelyyn pääsee myös rahatta.

10.12. Kino Euphorian kauhulyhäreitä & Radikaalit Ristipistot

Lyhytelokuvakollektiivi Kino Euphoria esittelee tänä syksynä valmistuneita kauhu-aiheisia lyhytelokuvia kahvilaa varten kootussa näytöksessä: Horror films from the Cult of Euphoria

Radikaalit ristipistot Helsinki kokoontuu pistelemään viestejä kankaalle – hurahdusvaara!

 

17.12. Maanantaikahvilan päättäjäiset & Pikkujoulut

Syksyn viimeisessä maanantaikahvilassa juhlitaan päättäjäisiä ja pikkujouluja. Joululahja-arpajaisissa voit voittaa itsellesi tai lahjaksi vaikka mitä YLLÄTYKSIÄ! Kaikki voittaa!

Punk-Larin vohveli-baari tarjoilee suolaisia ja makeita herkkuja.

Syksyn aikana tehdyt runozinet, sarjakuvazinet, akryylikaato-taulut ja keramiikkaruukut kannattaa hakea viimeistään tällöin!

 

MENNEET MAANANTAIT:

26.11. ORANSSI-FEST!

Perinteisen OranssiFestin kunniaksi maanantaikahvilassa esiintyy sähkömusiikkiduo Sandlådan. Kahvilassa voi askarrella rintanappeja, magneetteja tai pikkupeilejä, koristella piparkakkuja ja/tai herkutella!

19.11. Elokuvanäytös: Mies vailla menneisyyttä

Aki Kaurismäen klassikko valkokankaalta! Elokuvanäytös klo 18. Talo tarjoaa popcornit!

Ennen elokuvaa työpaja VIRKKAUSKOUKKUUN RIIKAN KANSSA eli virkkaamisen alkeet kaikille elämänsä lankaa etsiville. Koukkuja piisaa!

12.11. Keramiikkaa! Neulontaa!

RUUKKUPAJA! Keramiikka-työpajassa rakennetaan käsin pieniä punasaviruukkuja keramiikko-Maijun opastuksella. Aiempaa osaamista ei tarvita – savi ei tuomitse! Pajassa tehdään hengittäviä ja huokoisia kukkaruukkuja, vaikka pukinkonttiin. Savityöt poltetaan niin, että ne voi hakea maanantaikahviloista 26.11. lähtien. Keramiikkapiste on auki koko kahvilan ajan 15 – 21.

PAKKONEULOOSI! Neulominen kiinnostaa, mutta omat rahkeet ei riitä? Tule mukaan maanantaiahvilan neuloosi-iltaan! Paikanpäältä löytyy laatikoittain lankoja, puikkoja sekä neulontaopas Ninni, joka auttaa eteenpäin käsitöiden ihmeellisessä maailmassa. Neulontaa tehdään klo 16 lähtien.

5.11. Sirpa Kampaa Goes Happy Mondays! Radikaalit Ristipistot!

Hiustenleikkuuta niille, joille kynnys kampaamoon tuntuu liian korkealta. Hiustenleikkuusta voi lahjoittaa haluamansa summan Loukon toimintaan. Aikoja ei varata, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle! Pop-up-parturi pystytetään klo 17.

Radikaalit Ristipistot opastaa ristipiston saloihin sekä vasta-alkajia, konkareita, että tänä syksynä aloittaneita. Käsitöillä voi ottaa kantaa, mutta se on myös tosi kivaa! Pistopiste on auki klo 16 – 19.

29.10. Kino Euphoria esittää: ”Queer films from Kino Euphoria”!

Lyhytelokuvakollektiivi Kino Euphoria järjestää lyhytelokuvanäytöksen QUEER FILMS from Kino Euphoria klo 18:00.
Sukupuolen moninaisuutta ja sukupuolikapinaa käsittelevässä näytöksessä nähdään elokuvat:

Aleksi Moine-Tanttu – Morning coffee
Juho Keränen – Karille
Xiao Wang – Blue hunger
Carlos Marroquin – TWO
Aino Mättö – Art History
Robert Ly – Pursuit of happyness
Mariangela Pluchino – Gaze
Jarno Mahlberg – Mancrush
Anna Kankila – Prelude in E Minor
Eeti Piiroinen – Homecoming
Joona Möttö – Lähekkäin
Sam Twyman – Search Team

Ennen elokuvanäytöstä voi opetella virkkaamaan: VIRKKAUSKOUKUSSA RIIKAN KANSSA – Virkkauksen alkeet kaikille elämänsä lankaa etsiville.

22.10. Kollaasiruno-paja!

Leikkaa-liimaa-runoutta kaikille taitotasoille. HUOM! Vain kahvilan takaosa käytössä, ei esteetöntä sisäänkäyntiä! 🙁

15.10.

Helsinki Drawing Clubin tapaamisessa piirretään vapaasti yhdessä – riippumatta aiemmasta kokemuksesta tai taitotasosta. Ideoita, inspiraatioita ja materiaaleja saa jakaa. Klo 17 – 20 HUOM! Tapaaminen pidetään englanniksi. /Helsinki Drawing Club Goes Happy Mondays! Drawing together from 5pm to 8pm. In English!

 

8.10. 

Radikaalit Ristipistot pistää jälleen!
Ristipistojen saloihin ja uudenlaisen ilmaisun sekä viestinnän mahdollisuuksiin opastaa Helsingin Radikaalit Ristipistot klo 16 -19.

 

1.10. 

Kino Euphoria esittää: lyhyelokuvanäytös What the heck is Kino Euphoria?! Lyhytelokuvanäytös esittelee Kinoa ja sen mahdollisuuksia. Näytös alkaa klo 18 ja kestää noin tunnin.

 

24.9.

RUOKAA! Ilmainen lämmin ateria kaikille kokkaukseen osallistuneille. Muille omakustannehintaan.

 

17.9.

Sirpa Kampaa Kahvilassa! Pop-up-parturissa voit laittaa tukan uuteen kuntoon.

Kaikki eivät viihdy kampaamoiden loisteputkivaloissa ja toisille DIY on taloudellinen pakko. Pop-up-parturissa pääset ammattilaisen käsittelyyn helposti ja halvalla – vapaaehtoiset maksut lahjoitetaan Loukko ry:lle.

 

10.9.

Miten ristipistotyö voi ottaa kantaa? Radikaalit Ristipistot Helsinki opastaa ristipistojen tekemiseen klo 16 – 19.

 

3.9. AVAJAISET!

Tee-Oma-Rintanappi

Runozine-paja

Juhlitaan yhdessä syksyn alkamista. Tarjolla herkkuja! Avajaisissa voit tehdä omia rintanappeja tai kollaasirunoja. Taidenäyttely Avantgarde Vekkula auki viimeistä päivää!