Alakulttuurikeskus Loukko avaa ovensa Kalliossa

Totta se on!

Aloimme etsiä Loukolle tiloja ja rahoitusta alkuvuodesta 2017. Nyt, aika tarkalleen kaksi vuotta myöhemmin, olemme ehtineet pyörittää säännöllistä toimintaa Oranssi ry:n tiloissa reilun vuoden ajan (kiitos Oranssille mahdollisuudesta!) ja saaneet kasattua paitsi jonkun verran rahaa myös itsellemme tärkeäksi muodostuneen kävijäkunnan.

Valitettavasti Oranssin yläkertaan suunniteltujen tilojen remontti osoittautui meille liian mittavaksi, minkä johdosta käänsimme katseemme jälleen muihinkin vaihtoehtoihin. Ja onneksi löysimme etsimämme!

Turvallisemman tilan Alakulttuurikeskus Loukko avataan Helsingin Kallioon maalis- tai huhtikuussa 2019 (riippuen putkiremontin valmistumisesta).

Loukkoa pyörittää yleishyödyllinen yhdistys Loukko ry, jonka tavoite on edistää esteettömämpää ja turvallisempaa kulttuuria sekä myöhemmässä vaiheessa työllistää kulttuurin ja median pariin marginalisoituihin ryhmiin kuuluvia ja erilaisista syistä vaikeasti työllistyviä henkilöitä.

Esteettömyys tarkoittaa meille esteettömän kulun lisäksi myös taloudellista esteettömyyttä (ostopakottomuus, maksuton toiminta, liukuvat sisäänpääsymaksut) sekä sosiaalista esteettömyyttä (turvallisemman tilan säännöt, syrjintään ja ahdisteluun puuttuva henkilökunta, sukupuolen olettamattomuus). Olemme myös vegaaninen toimija.

Loukon tiloissa tulee pyörimään ostopakoton kahvila, taide- ja käsityöpajoja sekä monenlaista esittävää taidetta, kuten stand upia, drag-klubeja, lavarunoutta, huoneteatteria sekä keikkoja. Tiloista toimitetaan myös LoukkoZine-verkkomediaa.

Uusi tilamme sijaitsee Neljännen linjan ja Castreninkadun kulmassa. Kävijöille avointa tilaa on katutasossa noin 150 neliötä, minkä lisäksi tiloissa on asiakas-wc:t (myös esteetön). Henkilökunnan puolella on lisäksi keittiö ja tilaa toimistolle, bäkkärille ja neuvotteluhuoneelle. Bäkkäritilaa voidaan käyttää myös pukuhuoneena mm. esitysten harjoituksissa ja joogatunneilla. Arki-iltaisin tilaa voi kysellä harjoitus- ja harrastuskäyttöön, ja viikonloppuisin on mahdollista järjestää omia tapahtumia joko itsenäisesti tai meidän avullamme. Myös yksityistilaisuudet ovat toteutettavissa.

Ainakin alkuun Loukko tulee olemaan auki joka viikko tiistaista lauantaihin. Tiistaista torstaihin tiloissa toimii yhdistyksemme sosiaalinen kahvila (klo 12-18), perjantait ja lauantait on pyhitetty esittävälle taiteelle (klo 18-00). Pyrimme siihen, että tilassa on aina esillä kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.

Tilan käyttöön liityvät reunaehdot ja yksityiskohdat tarkentuvat sitä mukaa, kun asiat etenevät. Ideoita, toiveita ja tarjouksia voi kuitenkin jo lähettää: hanna @ kulttuuriloukko.fi

Ihan kohta päästään jo sanomaan tervetuloa!

 

Kuvat: Gabriell Riuta