Kellari Konttori

Piirroskuva, jossa kolme rottamaista hahmoa toimistopöydän takana.

Neuvontapiste Kellari Konttori tarjoaa matalan kynnyksen palveluohjausta, tai pikemminkin vertaisohjauksellista tukea palveluviidakoissa rämpimiseen

Mikä on Kellari Konttori?

Kellari Konttorin tarkoituksena on tarjota resursseja ja vertaistukea sekä turvallisempi tila palveluiden etsimiseen sekä palveluiden käyttämiseen liittyvien kokemusten jakamiseen. Voit siis saada tukea esimerkiksi Kela-hakemuksen täyttämiseen tai oikean tukipalvelun etsimiseen tai tulla vaikkapa skannaamaan ja tulostamaan hakemusliitteitä.

Konttoria pyörittävät vapaaehtoiset “konttorirotat” Kuisma, Petrus ja Vilja, joilla on kokemusta sekä palveluohjauksesta että palveluiden käyttämisestä.

Varmoja vastauksia tai suoria ratkaisuja Konttori ei lupaa, mutta rotat lupaavat kuunnella, etsiä kanssasi tietoa ja pohtia erilaisia keinoja päästä eteenpäin.

Koska?

Tällä hetkellä, vuoden 2021 alussa, Kellari Konttori toimii etänä. Saat meidät kiinni sähköpostilla, ja tarvittaessa voimme sopia etätapaamisia. Loukon skanneri-printteriä saa tulla käyttämään ajanavarauksella!

Kellari Konttori päivystää toistaiseksi Loukon alakerrassa lähes joka keskiviikko. Ajantasaisin tieto löytyy Loukon Facebook-sivun (linkki tässä) kansikuvasta sekä aina ensimmäiseksi kiinnitetystä viikkopostauksesta.

Konttoriin voi tulla Facebook-eventeissä mainittuina aikoina ilman erillistä ajanvarausta. Jos ilmoitetut ajat eivät sovi tai haluat suljetun tilan asioida, ehdota meille muuta aikaa sähköpostilla: kellarikonttori @ kulttuuriloukko.fi.

Koneet ja muu konkretia

Kellari Konttorissa on yhteiskäytössä tietokone internet-yhteydellä, printteri-skanneri, tekstinkäsittelyohjelmia sekä palvelulistauksia, joita pidämme parhaamme mukaan ajan tasalla.

Piirretty kuva hämärästä kaupunkimaisemasta. Etualalla rotta, joka seisoo takajaloillaan ja katsoo tyhjillään olevia toimistorakennuksia.

Saapumisohjeet ja esteettömystiedot

Kellari Konttori sijaitsee nimensä mukaan kellarissa Loukon takaosassa. Kellariin on kuusi (6) rappusta ja tukikaide. Jokaisena päivystyspäivänä löydät kellarirottia myös yläkerrasta, mutta suurin osa teknisistä laitteistamme sijaitsee kellarissa.

Kellari Konttori toimii Loukon aukioloaikoina, joten yläkerta on avointa tilaa. Jos haluat varata ajan suljetulle tapaamiselle esteettömämmässä yläkerrassa, ota meihin yhteyttä ja voimme sopia ajankohdan Loukon aukioloaikojen ulkopuolelta.

Varauduthan siihen, että asiasi käsittelyyn saattaa kulua aikaa.

Jos mahdollista, ota oma tietokone mukaan.

Mikäli haluat työstää hakemuksia paikan päällä, ota verkkopankkitunnukset tai vastaavat sähköistä tunnistautumista varten tarvittavat tiedot mukaan.

 

Kuvitukset: Alex Viitasalo