Kudo matto tai pirtanauha pop up -kutomossa Loukolla!

Loukolle pystytetään 15.-24.6. väliseksi ajaksi POP UP -MATTOKUTOMO sekä AVOIN TYÖHUONE! Kokeilun aikana matalan kynnyksen kutomon kehittäjät ja kudonnan artesaaniopiskelijat Tiina ja Johanna ohjaavat kangaspuiden ja nauhapirtojen käyttöön. Lisäksi laitamme vapaasti tarjolle askartelu- ja käsityömateriaaleja itseohjautuvaan tekemiseen.

  • Loukon asiakastilaan pystytetään kahden viikon ajaksi kolmet kangaspuut, joiden käyttö tapahtuu ajanvarausten perusteella.
  • Kutomovarauksen minimihinta on 5 euroa, mutta toimintaa voi mielellään tukea maksamalla enemmänkin. Maksu suoritetaan paikan päällä.
  • Itseohjautuvaan työskentelyyn ei tarvitse varata aikaa – pöydät täyttyvät saapumisjärjestyksessä.
  • Paikan päältä löytyy jonkinlainen valikoima kuteita, mutta voit mielellään tuoda myös omasi – näin saat tuotoksestasi juuri mieleisen värisen.
  • Kutomoon voi mieluusti myös lahjoittaa kuteita (lakanat ja trikoovaatteet) ja villalankoja (myös jämälangat kelpaavat) toimittamalla niitä Loukolle aukioloaikojen puitteissa!
  • Muuta tilaa voi käyttää vapaaseen työskentelyyn, hengailuun ja kahvitteluun, kuten tavallisestikin. Kahvila, baari ja terassi palvelevat normaalisti myös pop upin ajan. 

Lue alta lisätietoja ja varaa aika kangaspuille!

  • HUOM! Varaus alkaa samaan aikaan kuin Loukko aukeaa. Jos haluat aloittaa myöhemmin, ilmoitathan siitä: loukko@kulttuuriloukko.fi.

  • Yli 30 minuutin myöhästymisen jälkeen annamme ajan seuraavalle jonossa.

  • Varaa aikasi alla olevasta ”Book now” -napista painamalla. Klikkaa näkymäksi ”Kaikki Ajat”.

MATOT JA MUUT TEKSTIILIT

Pop up -kutomossa tulee olemaan kahdet maton kutomiseen soveltuvat kangaspuut. Toiseen laitetaan mustat ja toiseen vaaleat loimet.

Aikaa oman tekstiilin kutomiseen on yksi päivä (Loukon aukioloaikojen puitteissa), aikoja voi varata myös useammalle perättäiselle päivälle. Koko vuoron aikaa ei Loukolla tietenkään tarvitse olla – voit tulla myös vain kokeilemaan!

Maksimipituus yhden varauksen sisällä tehtävälle matolle on 1,5 metriä. Leveyttä sille tulee noin 75-80 cm.

Lisäksi tilaan pystytetään kolmannet, kaksia muita pienemmät kangaspuut, joilla on mahdollista tehdä esimerkiksi kaitaliina, tuolin- tai tyynynpäällinen, kassikangas tai muu pienempi tekstiili. Pikkupuiden loimi on kolmevärinen (harmaa-musta-luonnonvalkoinen). Tuotoksen leveydeksi tulee noin 60 cm.

Kaikki kutomokokeilun aikana tehtävät tekstiilit tehdään samoihin loimiin. Oman tuotoksen saa hakea Loukolta juhannuksen jälkeisestä tiistaista 29.6. alkaen.

PIRTANAUHAT

Pirtanauhoilla on lukuisia käyttötarkoituksia. Niitä voidaan käyttää mm. vyönauhana, päähinekoristeena, laukun olkahihnoina tai kirjanmerkkinä. 

Pirtoja kutomossa on käytössä kolme. Valittavana on seesteisemmän sävyisiä valmiita malleja sekä jämälangoista koostettava yllätyspirta!

Myös pirtanauhan kutomiseen voi varata kahden tai yhden päivän ajan, riippuen siitä, kuinka pitkän pätkän nauhaa haluaa saada valmiiksi.

AJANVARAUS

Mattokutomoon ja pirtanauhojen kutomiseen voi osallistua ainoastaan ajanvarauksella. Kangaspuiden käyttöön ja erilaisiin kudontatekniikoihin saa ohjausta kaikkina varattavina aikoina. 

HUOM! Varaus alkaa samaan aikaan kuin Loukko aukeaa. Jos haluat aloittaa myöhemmin, ilmoitathan siitä: loukko@kulttuuriloukko.fi.
Yli 30 minuutin myöhästymisen jälkeen annamme ajan seuraavalle jonossa.

Varaa aikasi alla olevasta ”Book now” -napista painamalla. Klikkaa näkymäksi ”Kaikki Ajat”.