Loukko Galleria Avoin Haku: kevät 2021

Valkoisella pohjalla logo, jossa LOUKKO käsinpiirrettynä ja GALLERIA selkein tikkukirjaimin
In English here

Loukko Gallerian kevätkauden 2021 näyttelypaikkojen haku on päättynyt ja kaikille hakijoille on ilmoitettu valinnoista. Kiitos monista hienoista hakemuksista!

Hakuaika: 3.8. – 31.8.2020

Näyttelykausi eli haettavat näyttelyajat: tammikuu – kesäkuu 2021

Valinnat: syyskuu 2020

Hakuohjeet: Hakemukset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen galleria@kulttuuriloukko.fi 31.08.2020 mennessä. Kerro hakemuksessa:

  • kuka olet ja mitä teet
  • millaista näyttelyä suunnittelet
  • haetko jotain tiettyä ajankohtaa tai maksutonta näyttelypaikkaa
  • liitä hakemukseen kuvia töistäsi.

Loukko Gallerian kevätkauden 2021 näyttelypaikkojen haku on auki 3.8. – 31.8.2020. Näyttelyvalinnat tehdään ja niistä ilmoitetaan kaikille hakijoille syyskuun loppuun mennessä. Tässä haussa voi hakea kolmeviikkoisia näyttelypaikkoja tammi-kesäkuulle 2021. Näyttelypaikkoja jaetaan yhteensä seitsemän, ja syksyllä avataan erikseen haku vieraskuraattorille kauden viimeiselle näyttelypaikalle. Näyttelyvuokra on 100€, mutta yksi seitsemästä haussa olevasta näyttelypaikasta on maksuton – ilmoita hakemuksessasi, mikäli haet nimenomaan maksutonta paikkaa.

Gallerian toimintaa ohjaa matalan kynnyksen periaate. Näkemyksemme on, että taide ei ole ainoastaan ammattitaiteilijoille, taidekoulutuksen saaneille tai taideinstituutioiden sisällä toimiville yksityishenkilöille ja ryhmille. Loukko Galleriaan hakeakseen ei tarvitse olla ammattimaisesti toimiva taiteilija tai laajaa tunnustusta nauttiva tekijä. Haluamme toiminnallamme kyseenalaistaa taidekentän normeja siitä, kuka saa tehdä taidetta tai näkyä ja kuka taidetta rajaa tai määrittelee.

Loukko Galleriaan hakeakseen ei tarvitse olla ammattimaisesti toimiva taiteilija tai laajaa tunnustusta nauttiva tekijä.

Meidän mielestämme taiteesta nauttiminen ja tekeminen kuuluvat lähtökohtaisesti kaikille taustasta riippumatta. Loukko Galleria painottaa valinnoissaan tekijöiden, aiheiden ja tekniikoiden moninaisuutta ja vaihtelevuutta. Haluamme valinnoillamme edistää vähemmistöihin kuuluvien tai marginalisoitujen tekijöiden näkyvyyttä – tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vähemmistörooli tai marginaalisuus tulisi olla teosten tai näyttelyn aiheena. Olemme kiinnostuneita siitä, millaisia representaatioita taiteen kautta välitetään: kuka kertoo, kenestä kertoo ja kenelle kertoo. Alakulttuurikeskus Loukon kaikessa toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, ja ne koskevat myös Gallerian tiloja. Lähtökohtamme on, että taiteellinen ilmaisun- ja sananvapaus ei tarkoita vapautumista kritiikistä ja vastuusta.

Meiltä on mahdollista saada apua hakemuksen tekemiseen tai hakemuksen laatimista helpottava lomakepohja, jonka voit ladata tästä. Lomakepohjan saa pyytämällä myös muokattavana liitetiedostona sähköpostitse. Voit pyytää lisää neuvoja tai sopia kanssamme tapaamisen: galleria@kulttuuriloukko.fi

Lue lisää Loukko Galleriasta täältä ja galleriaa pyörittävästä tiimistä täältä. Hakuinfo englanniksi löytyy täältä.