Loukko Galleria: Ilmari Laasasenaho – Pakkasmaskin takaa

Ilmari Laasasenaho – Pakkasmaskin takaa
22.2.–14.3.2021

Näyttely on auki tiistaisin 12 – 14, keskiviikkoisin 12 – 19 ja torstaisin 12 – 17. Muina aikoina voit sopia yksityiskäynnin ajanvarauksella:  galleria@kulttuuriloukko.fi. Tilaan otetaan enintään viiden ihmisen ryhmiä. Noudatathan turvallisuusohjeita: Älä tule, jos olet oireinen tai altistunut koronatartunnalle. Pese kädet tullessasi. Käytä kasvomaskia jos voit. Kasvomaskeja ja käsidesiä löytyy Loukolta.

The exhibition is on view on Tuesdays 12:00 – 14:00, Wednesdays 12:00 – 19:00 and Thursdays 12:00 – 17:00. For other times, make an appointment for private visits: galleria@kulttuuriloukko.fi. Please be respectful of safety measures. Appointments are for max 5 people at a time. Do not come if you are symptomatic or have been exposed to the corona virus. Please wash your hands on arrival and wear a mask if possible. Free masks & hand disinfectant provided at the gallery.

“Pakkasmaski suojaa kylmältä. Se näyttää kammottavalta ja peittää kasvot. Maski kaventaa näkökenttää.  Maskin ulkonäköä määrittele käyttötarkoitus. 

Tällainen vertauskuvallinen maski on rakentunut minun ja ympäröivän maailman välille. Suojautumisentarve on estänyt minua asettamasta töitäni esille aiemmin. 

Näyttely on pohdintaa suojauksista joita rakennamme, identiteetistä ja ympäristön vaikutuksesta sen ilmentämiseen.”

”A winter face mask protects us from the cold. It looks horrible and hides the face. The mask limits our vision. The appearance of the mask is defined by its use. 

A metaphorical mask has formed between the world and me. The need to protect myself has held me from showing my art publicly. 

The exhibition is about the protective barriers we form, identity, and the influence of the outside world on the ways we express identity. ”

Nimetön 1 (2020)

Näyttely koostuu akryylimaalauksista ja teksteistä. ”Pakkasmaskin takaa” on Ilmari Laasasenahon (s. 1977, Helsinki) ensimmäinen yksityisnäyttely.

”Behind the mask” consists of acrylic paintings and text. It is the first solo exhibition by Ilmari Laasasenaho (born 1977, Helsinki). 

Pakkasmaski (2020)
Käsi (2021)

Painajaisessa pakenin, joku paha saalisti minua. Yritin löytää reittiä ulos raunioista. Avatessani jumittunutta metalliovea huomasin, miten käteni ei oikein toiminut, se tuntui veltolta ja puutuneelta. Nostin käden katsoakseni sitä ja näin sen olevan oudon vaalea, kurtistunut ja osittain mustunut. Kaksi sormea puuttui.

Painajainen jäi painostamaan ja maalasin sen yrityksenä päästä sen aiheuttamasta ahdistuksesta.

Painajaisen tunnelma oli samankaltainen, kuin avuttomuus ja ahdistus, joita koin todellisessa elämäntilanteessani. Pahimmillaan mahdollisuuteni vaikuttaa omiin asioihini olivat niin vähäiset, että se vei elämänhaluni. 

Pidin kuitenkin maalauksen aiheesta ja palasin siihen myöhemmin, ilman musertavaa synkkyyttä.

 

Nimetön 2 (2021)

 

 

Eteen- ja taaksepäin (2020)
Nimetön 3 (2019)
Nimetön 4 (2019)

 

Portti (2017)

Pitkän tauon jälkeen aloin maalata jälleen. Olin monella tapaa elämäni heikoimmassa tilanteessa, kotiini erakoituneena. Kuva hahmottui vanhalle rullaverholle, jonka olin kiinnittänyt seinään maalauspohjaksi.

Jälkeenpäin katsottuna taulu on kuin portti pois silloisesta tilanteesta. Se johdattaa toiseen maisemaan, pois kotini seinien sisältä. Paikassa on valoa ja voimaa, kuvassa näkyy väylä jonnekin. On epäselvää, missä paikka on ja minne polku vie. Taulu oli pitkään kotini seinällä, se tuntui merkitykselliseltä, mutta en osannut nähdä miksi tai miten. Nyt maalaus on matkannut kotini ulkopuolelle, kuten minäkin.


 

Teokset ovat myynnissä – hintakyselyt ja varaukset galleria@kulttuuriloukko.fi. Artikkelikuvassa teos Portti, 2020

The artworks are for sale – inquiries and reservations at galleria@kulttuuriloukko.fi. Headline piece: Portti, 2020

Facebook: Loukko Galleria #24: Ilmari Laasasenaho – Pakkasmaskin takaa

Instagram: @pakkasmaski

Teosvalokuvat: Nova Kaspia