Loukko Galleria

Kuvassa Matti Närekankaan näyttelyavajaiset 18.4.2019

Loukko Gallerian kesän ja alkusyksyn 2020 näyttelypaikkojen haku on auki!

6.11.2019

Alakulttuurikeskus Loukon tiloissa toimivan kahvila-gallerian kesä-syyskuun 2020 näyttelyhaku alkaa nyt ja päättyy perjantaina 29.11.2019 klo 18.

Noin kolmen viikon näyttelyvuokra Loukko Galleriassa on 100 € (ALV 0%), minkä lisäksi kiintiöimme jokaiseen hakuun yhden maksuttoman näyttelyslotin henkilölle, jolle nimellinenkään galleriamaksu ei tule kysymykseen. Nyt ensimmäisellä hakukierroksella maksuton paikka on jo keväällä, 28.4.-9.5.2020. Muut tämän hakukierroksen näyttelyajat sijoittuvat kesä-syyskuulle 2020.

Lisätietoja LoukkoGallerian toimintaperiaatteista ja tilasta löytyy tältä sivulta hakuilmoituksen alapuolelta.

Ohjeet näyttelypaikan hakemiseen

Painotamme näyttelyitä valitessamme moninaisuutta niin taiteen aiheissa, tekniikoissa kuin tekijöissäkin.

Kerro siis hakemuksessasi lyhyesti Loukko Galleriaan kaavailemastasi näyttelystä sekä itsestäsi taiteilijana: minkälaisia teemoja käsittelet, mitä tekniikoita käytät, oletko järjestänyt aikaisempia näyttelyitä tai ollut mukana yhteisnäyttelyissä?

Liitä mukaan kuvia teoksistasi, portfoliosi tai linkki esimerkiksi kuvapankkiin, jossa voimme tutustua töihisi. Huomioithan myös seuraavat seikat:

Galleriavuokra

Kolmen viikon näyttelypaikka maksaa 100 €. Tällä nimellisellä vuokralla katetaan galleriatoiminnan kuluja. Kiintiöimme jokaiseen hakuun yhden maksuttoman näyttelyslotin henkilölle tai ryhmälle, jolle nimellinenkään galleriamaksu ei tule kysymykseen. Tämänhetkisessä haussa maksuton ajankohta on 28.4.-9.5.2020.

Mikäli haet maksutonta paikkaa, laita tästä selkeä erillinen maininta hakemukseesi ja avaa meille itsellesi sopivassa määrin, miksi haet maksutonta slottia. Laita mukaan maininta, oletko kiinnostunut myös maksullisista ajankohdista, mikäli maksuttoman paikan valinta ei osu sinuun.

Haussa olevat näyttelyajat

9.-27.6.

30.6.-18.7.

21.7.-8.8.

11.8.-29.8.

1.-19.9.

Hakemuksen toimittaminen

Hakemus toimitetaan 29.11. klo 18 mennessä sähköpostitse: galleria@kulttuuriloukko.fi. Edellämainittujen tietojen lisäksi voit halutessasi toivoa tiettyä näyttelypaikkaa. Kerrothan myös selkeästi, mikäli jokin edellisessä kohdalla luetelluista ajankohdista ei ole sinulle mahdollinen.

Valinnasta ilmoitetaan  vuoden 2019 loppuun mennessä.

Loukko Galleria

Galleriassa parhaillaan: 4.-30.11.2019 Lotta Tilli / Nora Nieminen – Aftermath

Alakulttuurikeskus Loukossa toimii matalan kynnyksen taidegalleria. Matala kynnys tarkoittaa sitä, että haluamme edistää aloittelevien tai marginaalisten taiteilijoiden mahdollisuuksia taiteen tekemiselle ja nähdyksi tulemiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että Loukko tarjoaa tarpeen mukaan apua näyttelyn järjestämiseen liittyvässä työssä; avajaisten järjestämisessä, lehdistötiedotteiden tai näyttelyesittelyiden laatimisessa ja teosmyynnissä. Painotamme näyttelyitä valitessamme moninaisuutta niin taiteen aiheissa, tekniikoissa kuin tekijöissäkin.

Kävijät, aukiolo ja näyttelyn valvonta

LoukkoGalleria on Alakulttuurikeskus Loukon asiakastilassa toimiva kahvila-galleria, jossa vierailee kuukausittain yli 1000 kävijää. Tila on auki keskimäärin viitenä päivänä viikossa, ja Loukon aukioloaikoina näyttelyn valvonnasta vastaavat taiteilijan niin halutessa Loukon työryhmäläiset ja tilan tapahtumajärjestäjät. Taiteilijan ei siis tarvitse välttämättä itse olla valvomassa näyttelyä, mutta varsinaista vastuuta teosten herkeämättömästä tarkkailusta Loukko ei voi ottaa. Tila on kahvila-, lounas- ja tapahtumakäytössä, mikä kannattaa huomioida jo näyttelyä suunniteltaessa.

Loukon tavanomaisimmat aukioloajat ovat tiistaista torstaihin klo 12-18 ja viikonloppuisin iltapainotteisesti tapahtumien aukioloaikojen mukaan. Tapahtumiin saattaa olla iltaisin pääsymaksu, jolloin näyttelyäkään ei pääse katsomaan sitä maksamatta.

Tilan koko

Loukon asiakastila on kooltaan noin 100 neliötä, jossa olevat kalusteet ja tavarat vaihtavat alati paikkaansa. Taiteelle on kuitenkin pyhitetty aina vähintään kuvassa näkyvä seinätila sekä ikkunoiden välissä olevat pylväät.

Kuvassa Loukko Gallerian näyttelyseinä
Seinä astianpalautuslipastosta vessan oveen: leveys 247 x korkeus 265 cm, seinä vessan ovesta vitriiniin: leveys 183 x korkeus 265 cm
Kuvassa Loukon ikkunoiden väliset pylväät, joihin voi sijoittaa taideteoksia
Pylväät 3 kpl 37 x 370 cm

Teosten vakuuttaminen

Loukolla on voimassa tavanomaiset varkaus- ja vahinkovakuutukset, mutta näyttelyiden teoksia ei Loukon toimesta vakuuteta erikseen. Henkilökuntamme toki puuttuu mahdolliseen teoksiin kohdistuvaan ilkivaltaan tai vahinkoihin sellaisia havaitessaan, mutta Loukko ei ota vastuuta teoksista eikä lähtökohtaisesti korvaa niille mahdollisesti aiheutuneita vahinkoja, elleivät ne mene täysimääräisesti vakuutuksiimme.

Vastuunjakoa avataan tarkemmin galleriasopimuksessamme, ja voit halutessasi myös tiedustella yksityiskohtia sähköpostitse: galleria @ kulttuuriloukko.fi

Näyttelypaikkojen haku

Näyttelypaikkoja haetaan kaksi kertaa vuodessa erikseen määrättyinä hakuaikoina. Kolmen viikon näyttelypaikka maksaa 100 €, minkä lisäksi kiintiöimme jokaiseen hakuun yhden maksuttoman näyttelyslotin henkilölle, jolle nimellinenkään galleriamaksu ei tule kysymykseen. Ohjeet kiintiöidyn paikan hakemisesta eritellään hakuilmoituksen yhteydessä.

Taidegallerian toiminta on vapaaehtoisvoimin ja minimibudjetilla pyörivää kulttuuriaktivismia, jonka kuluja galleriavuokralla pyritään kattamaan. Taiteen tekeminen ja nähdyksi tuleminen ovat kuitenkin oikeuksia, joiden ei mielestämme pitäisi riippua varallisuudesta.

Tämänhetkinen näyttelyhaku kesän ja alkusyksyn 2020 näyttelyaikoihin on auki 29.11.2019 klo 18 saakka. Seuraava hakuaika on loppukeväällä 2020.

Yhteys

Loukko Galleriaan liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse: galleria @ kulttuuriloukko.fi. Hakuaikojen ulkopuolelta tulleisiin varaustiedusteluihin emme lähtökohtaisesti reagoi.

Menneet näyttelyt

18.4. – 11.5.2019  Matti Närekangas – Kultainen paraati

15.5. – 8.6.2019  Aura Kajaniemi – Miscellaneous

12.6. – 6.7.2019  Cutie Brigade – Vastarannan kiiskil on siistii

15.8. – 14.9.2019  Teme Toivainen – Päättömät Lurjukset

18.9. – 5.10.2019  Nikolay Kolya Kotov – not so self (portrait)

10.10. – 2.11.2019  Syys Huurre – VOID