Loukko Galleria

Alakulttuurikeskus Loukossa toimii matalan kynnyksen taidegalleria. Matala kynnys tarkoittaa sitä, että haluamme valinnoillamme edistää aloittelevien tai marginaalisten taiteilijoiden mahdollisuuksia taiteen tekemiselle ja nähdyksi tulemiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että Loukko tarjoaa tarpeen mukaan apuna näyttelyn järjestämiseen liittyvässä työssä; avajaisten järjestämisessä, lehdistötiedotteiden tai näyttelyesittelyiden laatimisessa ja teosmyynnissä. Painotamme näyttelyitä valitessamme moninaisuutta niin taiteen aiheissa, tekniikoissa kuin tekijöissäkin.

Näyttelypaikkoja haetaan vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella. Liitä sähköpostiin portfoliosi ja/tai esimerkkikuvia teoksistasi, kerro millaista näyttelyä suunnittelet ja esittele itsesi.

Kuukauden näyttelypaikka maksaa 250 €, mutta tarjoamme harkinnanvaraisesti myös maksuttomia näyttelyvuoroja – kerro siis, mikäli haet maksutonta näyttelyvuoroa ja mieluusti perustele sen tarve lyhyesti.

Taidegallerian toiminta on vapaaehtoisvoimin ja minimibudjetilla pyörivää kulttuuriaktivismia, jonka kuluja galleriavuokralla pyritään kattamaan. Taiteen tekeminen ja nähdyksi tuleminen ovat kuitenkin oikeuksia, joiden ei mielestämme pitäisi riippua varallisuudesta. Ota siis rohkeasti yhteyttä, ja mietitään yhdessä sopiva ratkaisu! loukko @ kulttuuriloukko.fi

Menneet näyttelyt

18.4. – 11.5.2019 Matti Närekangas – Kultainen paraati

15.5. – 8.6.2019 Aura Kajaniemi – Miscellaneous

12.6. – 6.7.2019 Cutie Brigade – Vastarannan kiiskil on siistii

15.8. – 14.9.2019 Teme Toivainen – Päättömät Lurjukset

18.9. – 5.10.2019 Nikolay Kolya Kotov – not so self (portrait)

Tulevat näyttelyt elokuu 2019 – helmikuu 2020

Syys Huurre, Linda Vuorenvirta, Eeva-Liisa Anttila, Aro Mielanen