Loukko Galleria

Kuvassa Matti Närekankaan näyttelyavajaiset 18.4.2019

Loukko Gallerian kesän ja alkusyksyn 2020 näyttelypaikat on jaettu!

6.11.2019

Alakulttuurikeskus Loukon tiloissa toimivan kahvila-gallerian vuoden 2020 näyttelyissä syyskuun loppuun mennessä nähdään: Eeva-Liisa Anttila, Aro Mielonen, #maalimuijat -kollektiivin Petra Kinnunen, Ammattiopisto Luovin opiskelijanäyttely, Silja-Riikka Seppälä, Tom of Finland 100v pop-up näyttely, Nesha Doomsday Graphics, Nova Pokkinen, Jussi Järvinen, Sanni Vanttaja, Helena Okkonen sekä sarjakuvataiteilijoiden yhteisnäyttely.

 

Seuraavien avoimien näyttelypaikkojen haku avataan myöhemmin.

Noin kolmen viikon näyttelyvuokra Loukko Galleriassa on 100 € (ALV 0%), minkä lisäksi kiintiöimme jokaiseen hakuun yhden maksuttoman näyttelyslotin henkilölle, jolle nimellinenkään galleriamaksu ei tule kysymykseen.

Lisätietoja LoukkoGallerian toimintaperiaatteista ja tilasta löytyy tältä sivulta hakuilmoituksen alapuolelta. Lisätietoja voi kysyä myös sähköpostilla: galleria @ kulttuuriloukko.fi

Ohjeet näyttelypaikan hakemiseen

Tällä hetkellä ei ole avointa hakua. Loukon näyttelyaikojen haku järjestetään 2 kertaa vuodessa. Ilmoitamme haun alusta nettisivuillamme ja Loukon sosiaalisessa mediassa.

Painotamme näyttelyitä valitessamme moninaisuutta niin taiteen aiheissa, tekniikoissa kuin tekijöissäkin. Jos et ole aikaisemmin järjestänyt näyttelyä, kaipaat apua hakemuksen tekemiseen tai näyttelykokonaisuuden suunnitteluun, niin autamme mielellämme – ota meihin yhteyttä sähköpostilla!

Kerro siis hakemuksessasi lyhyesti Loukko Galleriaan kaavailemastasi näyttelystä sekä itsestäsi taiteilijana: minkälaisia teemoja käsittelet, mitä tekniikoita käytät, oletko järjestänyt aikaisempia näyttelyitä tai ollut mukana yhteisnäyttelyissä?

Liitä mukaan kuvia teoksistasi, portfoliosi tai linkki esimerkiksi kuvapankkiin, jossa voimme tutustua töihisi. Voit pyytää meiltä mallihakemusta. Huomioithan myös seuraavat seikat:

Galleriavuokra

Kolmen viikon näyttelypaikka maksaa 100 €. Tällä nimellisellä vuokralla katetaan galleriatoiminnan kuluja. Meillä on jokaisessa haussa myös yksi maksuton näyttelypaikka varattuna henkilölle tai ryhmälle, jolle nimellinenkään galleriamaksu ei tule kysymykseen.

Mikäli haet maksutonta paikkaa, laita tästä selkeä erillinen maininta hakemukseesi ja avaa meille itsellesi sopivassa määrin, miksi haet maksutonta slottia. Laita mukaan maininta, oletko kiinnostunut myös maksullisista ajankohdista, mikäli maksuttoman paikan valinta ei osu sinuun.

 

Loukko Galleria

Galleriassa nyt: 4.3.2020 – 28.3.2020 Petra Kinnunen – Lost in Patterns

Alakulttuurikeskus Loukossa toimii matalan kynnyksen taidegalleria. Matala kynnys tarkoittaa, että haluamme edistää aloittelevien tai marginaalisten taiteilijoiden mahdollisuuksia taiteen tekemiselle ja nähdyksi tulemiselle. Se tarkoittaa myös, että Loukko tarjoaa tarpeen mukaan apua näyttelyn järjestämiseen liittyvässä työssä; avajaisten järjestämisessä, lehdistötiedotteiden tai näyttelyesittelyiden laatimisessa ja teosmyynnissä. Painotamme näyttelyitä valitessamme moninaisuutta niin taiteen aiheissa, tekniikoissa kuin tekijöissäkin.

Kävijät, aukiolo ja näyttelyn valvonta

LoukkoGalleria on Alakulttuurikeskus Loukon asiakastilassa toimiva kahvila-galleria, jossa vierailee kuukausittain yli 1000 kävijää. Tila on auki keskimäärin viitenä päivänä viikossa, ja Loukon aukioloaikoina näyttelyn valvonnasta vastaavat taiteilijan niin halutessa Loukon työryhmäläiset ja tilan tapahtumajärjestäjät. Taiteilijan ei siis tarvitse välttämättä itse olla valvomassa näyttelyä, mutta varsinaista vastuuta teosten herkeämättömästä tarkkailusta Loukko ei voi ottaa. Tila on kahvila-, lounas- ja tapahtumakäytössä, mikä kannattaa huomioida jo näyttelyä suunniteltaessa.

Loukon tavanomaisimmat aukioloajat ovat tiistaista torstaihin klo 12-18 ja viikonloppuisin iltapainotteisesti tapahtumien aukioloaikojen mukaan. Tapahtumiin saattaa olla iltaisin pääsymaksu, jolloin näyttelyäkään ei pääse katsomaan sitä maksamatta.

Tilan koko

Loukon asiakastila on kooltaan noin 100 neliötä, jossa olevat kalusteet ja tavarat vaihtavat alati paikkaansa. Taiteelle on kuitenkin pyhitetty aina vähintään kuvassa näkyvä seinätila sekä ikkunoiden välissä olevat pylväät: seinä astianpalautuslipastosta vessan oveen: leveys 247 x korkeus 265 cm, seinä vessan ovesta vitriiniin: leveys 183 x korkeus 265 cm ja pylväät 2 kpl 37 x 370 cm.

Kuvassa Loukko Gallerian näyttelyseinä
Seinä astianpalautuslipastosta vessan oveen: leveys 247 x korkeus 265 cm, seinä vessan ovesta vitriiniin: leveys 183 x korkeus 265 cm
Kuvassa Loukon ikkunoiden väliset pylväät, joihin voi sijoittaa taideteoksia
Pylväät 2 kpl 37 x 370 cm

Teosten vakuuttaminen

Loukolla on voimassa tavanomaiset varkaus- ja vahinkovakuutukset, mutta näyttelyiden teoksia ei Loukon toimesta vakuuteta erikseen. Henkilökuntamme toki puuttuu mahdolliseen teoksiin kohdistuvaan ilkivaltaan tai vahinkoihin sellaisia havaitessaan, mutta Loukko ei ota vastuuta teoksista eikä lähtökohtaisesti korvaa niille mahdollisesti aiheutuneita vahinkoja, elleivät ne mene täysimääräisesti vakuutuksiimme.

Vastuunjakoa avataan tarkemmin galleriasopimuksessamme, ja voit halutessasi myös tiedustella yksityiskohtia sähköpostitse: galleria @ kulttuuriloukko.fi

Näyttelypaikkojen haku

Näyttelypaikkoja haetaan kaksi kertaa vuodessa erikseen määrättyinä hakuaikoina. Kolmen viikon näyttelypaikka maksaa 100 €, minkä lisäksi meillä on jokaiseen hakuun kiintiö yhdelle maksuttomalle näyttelypaikalle. Ohjeet kiintiöidyn paikan hakemisesta eritellään hakuilmoituksen yhteydessä.

Taidegallerian toiminta on vapaaehtoisvoimin ja minimibudjetilla pyörivää kulttuuriaktivismia, jonka kuluja galleriavuokralla pyritään kattamaan. Taiteen tekeminen ja nähdyksi tuleminen ovat kuitenkin oikeuksia, joiden ei mielestämme pitäisi riippua varallisuudesta.

Yhteys

Loukko Galleriaan liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse: galleria @ kulttuuriloukko.fi. Galleriapaikkoja ei voi hakea eikä varata hakuaikojen ulkopuolella, mutta kysymyksiin gallerian toiminnasta ja saatavilla olevasta tuesta pyrimme vastaamaan aina.

 

Menneet näyttelyt

18.4. – 11.5.2019  Matti Närekangas – Kultainen paraati

15.5. – 8.6.2019  Aura Kajaniemi – Miscellaneous

12.6. – 6.7.2019  Cutie Brigade – Vastarannan kiiskil on siistii

15.8. – 14.9.2019  Teme Toivainen – Päättömät Lurjukset

18.9. – 5.10.2019  Nikolay Kolya Kotov – not so self (portrait)

10.10. – 2.11.2019  Syys Huurre – VOID

4. – 30.11.2019 Lotta Tilli ja Nora Nieminen – Aftermath

4. – 28.12.2019 Linda Vuorenvirta – Cycles to Break

 3.1. – 1.2.2020 Eeva-Liisa Anttila – Born in ´88

6.2. – 29.2.2020 Aro Mielonen – All you can love buffet