Usein kysytyt kysymykset

Mikä tämä Loukko oikein on ja kuka sitä pyörittää? Täällä saattaa olla vastaus miettimääsi kysymykseen.

Alakulttuurikeskus Loukko on Helsingin Kalliossa sijaitseva kulttuuritila, jossa pyörii ostopakoton vegaaninen kahvila, matalan kynnyksen galleria, monenlaisia työpajoja sekä viikoittainen feministinen Joku Ompeluseura ja erilaisia esittävän taiteen tilaisuuksia.

Loukko on avoinna joka viikko tiistaista torstaihin klo 12-18 sekä viikonloppuisin tiloissa olevien tapahtumien mukaan. Edullista sosiaalista lounasta tarjoilemme niin ikään ti-to kello 12-15 tai siihen asti, kun valmistettua ruokaa riittää.

Käyntiosoite:

Alakulttuurikeskus Loukko
Castreninkatu 7, LH 10
00530Helsinki

Yhteys:

loukko@kulttuuriloukko.fi
044 7160 222

UKK!

Miten Loukko poikkeaa muista kulttuuritiloista?

Loukko yhdistää jo olemassa olevien tilojen parhaita puolia. Se ei ole suunnattu suoraan millekään yhdelle kapealle kohderyhmälle, mutta sekä sosiaaliset että fyysiseet esteet huomioiden se mahdollistaa toimintaansa osallistumisen myös sellaisille ihmisille, joille se nykyisissä vaihtoehdoissa on hankalaa tai jopa mahdotonta.

Kulttuurikeskuksia Helsingissä riittää, mutta Loukko poikkeaa niistä vahvalla alakulttuuripainotuksella. Tulemme mahdollistamaan tiloissamme kävijöiden omaehtoisen tapahtumien toteuttamisen, mutta tarjoamme siihen myös tueksi omaa osaamistamme – tämä lienee suurin ero jo olemassa oleviin alakulttuuripainotteisiin tiloihin. Erona esimerkiksi väliaikaisiin vallattuihin tiloihin Loukko pystyy ottamaan huomioon myös fyysisen esteettömyyden.

Loukon toiminta ei kuitenkaan ole sosiaali- tai vammaistyötä vaan taiteellisesti kunnianhimoista ja laajemmalle yleisölle suunnattua. Pointtimme on, että toimintaamme osallistuminen on kuitenkin helppoa/mahdollista mahdollisimman monelle.

 

Kenelle Loukko on tarkoitettu?

Loukko on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tutustua taiteen ja kulttuurin eri muotoihin, käydä pienemmän mittaluokan tapahtumissa, löytää uusia artisteja sekä luoda itse asioita. Tiloissa on mahdollisuus järjestää myös omia tapahtumia, ja siihen saa henkilökunnan puolelta tarvitsemansa avun.

Loukossa järjestetään sekä ikärajatonta toimintaa että tulevaisuudessa myös keikkoja ja klubeja, joilla on anniskelua. Loukon tapahtumat pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan maksuttomina tai mahdollisimman edullisina, jottei varattomuus olisi este taiteesta nauttimiselle.

Loukossa tiedostetaan myös sukupuolen ja ihmisyyden monimuotoisuus. Tiloissamme tai toiminnassamme ei tehdä oletuksia kenenkään sukupuolesta ja wc-tilamme ovat luonnollisesti sukupuolineutraalit.

Loukko ja kaikki siellä käyvät sitoutuvat noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita – rasismille ja muulle syrjinnälle, väkivallalle, seksismille ja kaikenlaiselle yksilön henkilökohtaisen tilan loukkaamiselle on nollatoleranssi, ja siihen tullaan henkilökunnan puolelta tarvittaessa myös puuttumaan. Loukon tilat tullaan tekemään myös fyysisesti mahdollisimman esteettömiksi, jotta apuvälineitä käyttävän ei tarvitse etukäteen ilmoittaa tulostaan tai miettiä, pääseekö tiloissa liikkumaan.

 

Kuinka fyysisesti esteetön Loukko on?

Alakulttuurikeskus Loukko tähtää mahdollisimman hyvään fyysiseen esteettömyyteen. Ulko-ovelle johtaa kadulta luiska, jonka leveys on 1300 mm, oven ollessa auki 1070 mm. Luiskan kaltevuus on n. 8 astetta eli n. 7 %. Kaide on 900 mm korkea ja alkaa luiskan puolivälistä. Oviaukot ovat 1000 mm leveät. Luiskan ja tuulikaapin välissä on 50 mm kynnys. Tuulikaapista sisään tilaan ylitetään n. 30 mm kynnys.

Loukon ulko-ovelle johtava luiska.

Loukon tiloissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä wc-tiloja ole sukupuolitettu. Kolmesta istuma-wc:stä yksi on mitoitettu sopivaksi apuvälineiden ja avustajien kanssa liikkuville. Kopissa on wc-istuimen oikealla puolella 800mm vapaata tilaa. Wc-kopin ovi on 1000mm leveä. Kopissa ei valitettavasti ole vielä käsitukia, mutta pyrimme saamaan ne paikoilleen mahdollisimman pian. Pyrimme pitämään nämä tiedot ajan tasalla ja ilmoittamaan, kun tarvittavat parannukset on tehty.

 

Kuka Loukkoa pyörittää?

Loukon takana on ryhmä tapahtumatuotannon, taiteen ja median sekä sosiaalialan ammattilaisia, joita yhdistää intohimo DIY-kulttuuriin. Tarkemmin voit tutustua työryhmäämme täältä.

Loukon perustamiseksi ja toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi on perustettu yhdistys, Loukko ry, joka löytyy työryhmän taustalta.

 

Pääseekö toimintaan mukaan?

Otamme mielellämme porukkaamme saman arvomaailman jakavaa jengiä. Voit auttaa rahoitushankinnassa tai tapahtumatuotannossa tai keksiä oman tapasi osallistua. Haemme myös kirjoittajia, kuvittajia, valokuvaajia tai vaikkapa videobloggareita verkkomediamme tekijöiksi. Ota yhteyttä, niin mietitään sinulle sopiva tapa osallistua!