Esteettömyys

Saavutettavuus ja esteettömyys

Loukko pyrkii huomioimaan kaikessa toiminnassaan saavutettavuuden kaikki osa-alueet. Loukko on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat käydä hyvillä keikoilla, löytää uusia bändejä tai taidemuotoja, tehdä tai katsoa teatteria sekä ylipäätään nauttia kulttuurin monimuotoisuudesta. Tiloissa on mahdollista järjestää myös omia tapahtumia, ja siihen saa henkilökunnan puolelta tarvitsemansa avun.

Loukossa järjestetään sekä ikärajatonta toimintaa että keikkoja ja klubeja, joilla on anniskelua. Loukon tapahtumat pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan maksuttomina tai mahdollisimman edullisina, jottei varattomuus olisi este taiteesta nauttimiselle.

Loukossa tiedostetaan myös sukupuolen ja ihmisyyden monimuotoisuus. Tiloissamme tai toiminnassamme ei tehdä oletuksia kenenkään sukupuolesta ja wc-tilamme ovat sukupuolineutraalit.

Loukko ja kaikki siellä käyvät sitoutuvat noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita – rasismille ja muulle syrjinnälle, väkivallalle, seksismille ja kaikenlaiselle yksilön henkilökohtaisen tilan loukkaamiselle on nollatoleranssi, ja siihen tullaan henkilökunnan puolelta tarvittaessa myös puuttumaan. Loukon tilat ovat fyysisesti mahdollisimman esteettömät, jotta apuvälineitä käyttävän ei tarvitse etukäteen ilmoittaa tulostaan tai miettiä, pääseekö tiloissa liikkumaan.

 

Esteettömyys

Alakulttuurikeskus Loukko tähtää mahdollisimman hyvään fyysiseen esteettömyyteen. Ulko-ovelle johtaa kadulta luiska, jonka leveys on 1300 mm, oven ollessa auki 1070 mm. Luiskan kaltevuus on n. 8 astetta eli n. 7 %. Kaide on 900 mm korkea ja alkaa luiskan puolivälistä. Oviaukot ovat 1000 mm leveät. Luiskan ja tuulikaapin välissä on 50 mm kynnys. Tuulikaapista sisään tilaan ylitetään n. 30 mm kynnys.

Loukon ulko-ovi ja luiska.

Loukon tiloissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä wc-tiloja ole sukupuolitettu. Kolmesta istuma-wc:stä yksi on mitoitettu sopivaksi apuvälineiden ja avustajien kanssa liikkuville. Wc-kopin ovi on 1000 mm leveä. Wc-istuimen oikealla puolella 800 mm vapaata tilaa.  Istuimen etureunan ja suljetun oven väliin jää 660 mm tilaa. Kopissa ei valitettavasti ole vielä käsitukia. Pyrimme kehittämään helppokulkuisuutta jatkuvasti paremmaksi ja päivitämme tänne ja tapahtumiimme aina ajantasaiset tiedot.