Esteettömyys

Loukon työryhmäläinen Eeva kahvilatiskimme takana

Loukko kehittää toiminnassaan saavutettavuuden eri osa-alueita: fyysinen esteettömyys, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen saavutettavuus. Loukko on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat nauttia taiteen ja kulttuurin monimuotoisuudesta tekemällä tai kokemalla.

Loukko ja kaikki siellä käyvät sitoutuvat noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita – rasismille ja muulle syrjinnälle, väkivallalle, seksismille ja kaikenlaiselle yksilön henkilökohtaisen tilan loukkaamiselle on nollatoleranssi, ja siihen tullaan henkilökunnan puolelta tarvittaessa myös puuttumaan. Loukon tilat ovat fyysisesti mahdollisimman esteettömät ja pyrimme kehittämään niitä resurssiemme mukaan. Varsinaiset esteettömyystiedot löytyvät alempaa.

Sisäänpääsymaksut ja hinnoittelu

Loukon tapahtumat pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan maksuttomina tai mahdollisimman edullisina, jottei varattomuus olisi este taiteesta nauttimiselle. Maksullisissa tapahtumissa on usein liukuva sisäänpääsymaksu, eikä kenenkään maksamaa summaa kyseenalaisteta.

Mahdollisen sisäänpääsymaksun lisäksi Loukko on aina ostopakoton – tilassa voi siis viettää aikaa myös ostamatta mitään, eikä sitä katsota pitkään!

Pidämme kahvilamme hinnat mahdollisimman matalina, ja kansankeittiölounaamme kustantaa vain 3 euroa.

Ikärajat ja päihteet

Loukossa järjestetään sekä päihteetöntä toimintaa että akustisia keikkoja ja klubeja, joilla on anniskelua.

Toimintamme on pääosin ikärajatonta, mutta anniskelullisissa tapahtumissa saatamme tilaisuuden luonteesta riippuen merkitä alaikäisten kävijöiden kämmenselän. Varauduthan siis todistamaan ikäsi, jos aiot ostaa alkoholia! K-18-tapahtumista tiedotamme selkeästi erikseen sekä nettikalenterissamme, Facebook-tapahtumissamme sekä kuukausijulisteessamme.

Pääsääntöisesti pidämme arkipäivien lounastoiminnan sekä alkuviikon työpajat kokonaan päihteettöminä, kunnioitathan tätä!

Sukupuolittamattomuus

Loukossa tiedostetaan sukupuolen ja ihmisyyden monimuotoisuus. Tiloissamme tai toiminnassamme ei tehdä oletuksia kenenkään sukupuolesta, ja wc-tilamme ovat sukupuolineutraalit.

Esteettömyys

Sisäänkäynti

Alakulttuurikeskus Loukon ulko-ovelle johtaa kadulta luiska, jonka leveys on 1300 mm, oven ollessa auki 1070 mm. Luiskan kaltevuus on n. 8 astetta eli n. 7 %.

Kaide on 900 mm korkea ja alkaa luiskan puolivälistä. Oviaukot ovat 1000 mm leveät. Luiskan ja tuulikaapin välissä on 50 mm kynnys. Tuulikaapista sisään tilaan ylitetään n. 30 mm kynnys.

Loukon ulko-ovi ja luiska.

Wc

Kolmesta istuma-wc:stä yksi on mitoitettu sopivaksi apuvälineiden ja avustajien kanssa liikkuville, ja sen ovi on 1000 mm leveä.

Koppi on valitettavasti tarpeeksi tilava vain toispuoleisesti; wc-istuimen oikealla puolella 800 mm vapaata tilaa. Istuimen etureunan ja suljetun oven väliin jää 660 mm tilaa.

Kopissa ei valitettavasti ole vielä käsitukia. Pyrimme kehittämään helppokulkuisuutta jatkuvasti paremmaksi ja päivitämme tänne ja tapahtumiimme aina ajantasaiset tiedot.