Saavutettavuus ja esteettömyys

Accessibility in English here

Loukko pyrkii huomioimaan toiminnassaan esteettömyyden ja saavutettavuuden eri osa-alueet, kuten fyysisen, sosiaalisen ja taloudellisenkin ulottuvuuden. Loukko on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat nauttia taiteen ja kulttuurin monimuotoisuudesta tekemällä tai kokemalla. Pyrimme kehittämään helppokulkuisuutta jatkuvasti paremmaksi ja päivitämme tänne ja tapahtumiimme aina ajantasaiset tiedot.

Loukko ja kaikki siellä käyvät sitoutuvat noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita – rasismille ja muulle syrjinnälle, väkivallalle, seksismille ja kaikenlaiselle yksilön henkilökohtaisen tilan loukkaamiselle on nollatoleranssi, ja siihen tullaan henkilökunnan puolelta tarvittaessa myös puuttumaan. Henkilökunnan jäseniltä saa pyytää apua! Loukon tilat ovat fyysisesti mahdollisimman esteettömät, mistä voi lukea lisää tältä samalta sivulta hieman alempaa.

 

Sisäänkäynti

Alakulttuurikeskus Loukon ulko-ovelle johtaa kadulta luiska, jonka leveys on 1300 mm, oven ollessa auki 1070 mm. Luiskan kaltevuus on n. 8 astetta eli n. 7%.

Kaide on 900 mm korkea ja alkaa luiskan puolivälistä. Oviaukot ovat 1000 mm leveät. Luiskan ja tuulikaapin välissä on 50 mm kynnys. Tuulikaapista sisään tilaan ylitetään n. 30 mm kynnys. Luiska on sen verran kalteva, että moottoroimattomalla pyörätuolilla istuen voi olla vaikeaa nousta luiskaa yksin. Ovessa ei ole sähköistä avauspainiketta, mutta sitä pidetään auki sään salliessa. Henkilökunta auttaa tarvittaessa!

Loukon ulko-ovella oleva ramppi. Ramppi on puinen metallisin päällystein. Vasemmalla puolella on puinen kaide.

Ulko-oven ja tuulikaapin kynnykset. Välissä ritiläkumimattoa.

 

Alakerta

Loukon alakerta toimii monimuotoisesti mm. toimistotilana, backstagena ja henkilökunnan taukotilana. Kellari Konttori toimii myös päivystyspäivinään alakerrassa. Alakertaan ei valitettavasti ole esteetöntä kulkua. Alakertaan vie kuuden askelman rappuset, joiden vieressä seinällä (oikealla puolella portaita laskeutuessa) on kaksiosainen kaide.

Loukon alakertaan johtavat portaat. Askelmia on kuusi ja oikeanpuolisessa seinässä on kaksiosainen kaide.

 

Lava

Loukon lava on 2 metriä syvä ja 4 metriä leveä. Lava on 20cm korkea. Meillä on käytettävissä liikuteltava ramppi, jonka avulla lavalle pääsee. Rampin kantavuus on 272kg ja se on 74cm leveä.

Sisäänpääsymaksut ja hinnoittelu

Loukon tapahtumat pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan maksuttomina tai mahdollisimman edullisina, jottei varattomuus olisi este taiteesta nauttimiselle. Maksullisissa tapahtumissa on usein liukuva sisäänpääsymaksu, eikä kenenkään maksamaa summaa kyseenalaisteta.

Loukko on aina ostopakoton – tilassa voi siis viettää aikaa myös ostamatta mitään!

 

Lounas

Loukossa on muutamana kertana viikossa kansankeittiölounas, jonka hinta on 3-6 euroa oman valinnan mukaan. Lounaan voi myös lunastaa solidaarisuuslipukkeella, joita löytyy tiskiltä. Solidaarisuuslipukkeen voi ostaa ja näin tarjota tuntemattomalle lounaan.

Lounas on aina vegaaninen ja sen valmistuksessa hyödynnetään hävikkiruokaa mahdollisuuksien mukaan. Lounasta on tarjolla niin kauan kuin sitä riittää. Lounaspäivät löytyvät mm. kalenteristamme ja lukujärjestyksestämme.

Kuva kahvikupista ja paperinpalasta. Kupissa on oransseja lipukkeita. Paperissa lukee "Lounas 0 euroa solidaarisuuslipulla / Lunch 0 euroes with solidarity ticket".

 

Maksutavat

Loukossa käy maksuvälineenä käteinen tai pankkikortti. Kortinlukijassa on myös lähimaksuvaihtoehto.

Lounasta ja kahvia voi myös lunastaa solidaarisuuslipukkeilla, joita löytyy tiskiltä. Solidaarisuuslipukkeen voi ostaa ja näin tarjota tuntemattomalle kahvin tai lounaan. Loukko tarjoaa päivittäin yhden solidaarisuuslounaan ja -kahvin.

 

Kapasiteetti

Loukon kapasiteetti on noin 80 henkeä. Normaalin toiminnan aikana Loukossa on noin 30 istumapaikkaa.

Tapahtumasta riippuen voi olla muutaman penkkirivin katsomo lavan edessä ja pöydällisiä istumapaikkoja kauempana lavasta. Isojen apuvälineiden, kuten pyörätuolin kanssa voi olla vaikeaa liikkua salin ollessa keikan aikana täynnä. Voit ilmoittaa tapahtuman järjestäjälle, että olet tulossa apuvälineiden kanssa, niin sinulle varataan paikka.

Ethän koske muihin tai heidän apuvälineisiinsä ilman lupaa!

Loukon sali. Lattialla on mattoja, salissa tuoleja ja pöytiä. Perällä näkyy Loukon lava mustine verhoineen.

 

Ikärajat ja päihteet

Loukossa järjestetään sekä päihteetöntä toimintaa että keikkoja ja klubeja, joilla on anniskelua. Anniskelualue päättyy ulko-ovelle, joten ulos ei saa viedä alkoholijuomia.

Toimintamme on pääosin ikärajatonta, mutta anniskelua sisältävissä tapahtumissa saatamme tilaisuuden luonteesta riippuen merkitä alaikäisten kävijöiden kämmenselän. Varauduthan todistamaan ikäsi kuvallisella henkilöllisyystodistuksella, jos aiot ostaa alkoholia! K-18 -tapahtumista tiedotamme selkeästi erikseen sekä nettikalenterissamme, Facebook-tapahtumissamme sekä lukujärjestyksessämme.

Pääsääntöisesti pidämme arkipäivien lounastoiminnan sekä alkuviikon työpajat kokonaan päihteettöminä, kunnioitathan tätä!

 

Sukupuolittamattomuus

Loukossa tiedostetaan sukupuolen ja ihmisyyden monimuotoisuus. Tiloissamme tai toiminnassamme ei tehdä oletuksia kenenkään sukupuolesta, ja wc-tilamme ovat sukupuolineutraalit.

 

WC

Wc-koppeja on yhteensä kolme, ja ne kaikki ovat sukupuolittamattomia. Jokaisessa kopissa on roskakori. Koppien ulkopuolisesta tilasta löytyy ilmaisia kuukautissiteitä, tamponeita, turvaseksituotteita sekä tietolehtisiä seksuaalisuuteen ja sen turvalliseen toteuttamiseen liittyen. Wc:ssä saa käydä, vaikka ei jäisi Loukkoon pitemmäksi aikaa!

Loukon vaaleanpunainen wc-tilojen ovi. Ovessa on tarroja. Tarrat: WC, Unisex restroom, pyörätuolimerkki, Meillä käy vessapassi.

Loukon wc-tilassa oleva hyllykkö, jossa turvaseksivälineitä ja seksuaaliterveysoppaita.

Wc-tilaan on pieni luiska ja kynnys. Oviaukon leveys on kapeimmillaan 91cm. Luiskan kaltevan pinnan pituus on 30cm + kynnyksen pituus 2,5cm. Kynnys on noin 1,5cm korkea.

Näkymä Loukon wc-tiloihin oven ollessa auki. Kuvassa näkyy luiska ja kynnys sekä keskimmäisen wc-kopin ovea.

Kolmesta istuma-wc:stä keskimmäinen on mitoitettu sopivaksi apuvälineiden ja avustajien kanssa liikkuville, ja sen ovi on 1000 mm leveä. Koppi on valitettavasti tarpeeksi tilava vain toispuoleisesti; wc-istuimen oikealla puolella on 800 mm vapaata tilaa. Istuimen etureunan ja suljetun oven väliin jää 660 mm tilaa. Kopissa on kehikkomallinen käsituki istuimen ympärillä. Tukikehikkoa ei ole pultattu kiinni lattiaan.

Keskimmäinen wc-koppi. Wc:ssä on pönttö, roskakori ja kaksi vessapaperirullaa, yksi kummallakin puolella pönttöä. Pöntön ympärillä on käsitukikehikko.

Vasemmanpuoleisessa wc:ssä on oma lavuaarinsa, käsisuihku ja lastenhoitopöytä. Pöytä kestää ainakin 7 kilogramman painon.

Vasemmanpuoleinen wc. Kuvassa näkyy lavuaari, pönttö, vessapaperirulla, käsisuihku ja lastenhoitopöytä.

 

Allergiat ja ruoka

Kaikki Loukossa tarjoiltava ruoka on vegaanista, eli siinä ei ole mitään eläinperäistä, kuten lihaa, munaa, maitotuotteita tai hunajaa. Ruoista löytyy tiskiltä kysyttäessä ainesosaluettelot, joista voi varmistaa niiden sisällön esimerkiksi allergioiden varalta.

Kasvien ympäröimä valolaatikko, johon on kirjoitettu "Loukko is 100% vegan".

Loukon keittiössä on mikroaaltouuni. Kerro, jos sinun tarvitsee käyttää mikroa!

Loukossa käy säännöllisesti koiria ja välillä kissojakin, joten siivoamisesta huolimatta tilassa voi olla karvoja tai eläinpölyä jäljellä.

 

Lapset

Kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita Loukkoon! Sisään mahtuu lastenrattaiden kanssa, ellei käynnissä ole iso yleisötapahtuma, kuten keikka. Loukosta löytyy yksi puinen syöttötuoli. Vasemmanpuoleisessa wc-kopissa on lastenhoitopöytä pienille lapsille. Pöytä kestää ainakin 7 kilogramman painon.

Pöydän ääressä oleva kokopuinen pienten lasten syöttötuoli. Tuolissa ei ole tasoa, mille laskea asioita.

 

Eläimet

Eläinystävät ovat tervetulleita Loukkoon, mutta otathan muut kävijät huomioon tullessasi eläimen kanssa. Esimerkiksi innokas koira kannattaa pitää lähellä, jos ei ole varma, miten muut paikallaolijat suhtautuvat koiriin. Tarjoamme mielellämme eläintovereille vesikupin, pyydä tarvittaessa!

Loukossa käy säännöllisesti koiria ja välillä kissojakin, joten siivoamisesta huolimatta tilassa voi olla karvoja tai eläinpölyä jäljellä. Voit kysyä ovelta, onko paikalla eläimiä.

 

Julkisilla saapuminen

Kallioon pääsee monilla julkisilla kulkuvälineillä. Joiltain lähimmiltä pysäkeiltä joutuu kuitenkin kulkemaan ylämäkeä tai epätasaista katua pitkin Loukolle.

Urheilutaloa ympäröiville pysäkeille saapuvat ratikat 1, 3, 6, 7 ja 8 sekä bussi 51. Urheilutalon suunnasta Loukolle tullessa ylämäkeä on noin 140 metriä.

Wallininkadun pysäkille saapuvat bussit 23 ja 502. Loivaa mäkeä pääsee kulkemaan Wallininkujan ja Castréninkadun kautta.

Kaarlenkadun pysäkille saapuvat ratikat 3, 6, 7 ja 9. Pysäkiltä Castréninkatua pitkin kulkiessa on alussa mäkeä noin 100 metriä, jonka jälkeen katu on tasaisempaa.

Karhupuiston bussipysäkille saapuvat bussit 17, 21N ja 51. Jos kulkee Neljättä linjaa Kallion kirkon ohitse, mäki on jyrkkä ja autotie sekä suojatiet mukulakiveä.

Hakaniemen metroasemalle saapuu metro. Mäki metroasemalta Siltasaarenkatua ja Neljättä linjaa pitkin on jyrkkä ja autotie sekä suojatiet ovat mukulakiveä.

Haapaniemen bussipysäkeille (hieman eri kohdissa suunnasta riippuen) saapuu liuta Rautatientorilta tulevia tai torille meneviä busseja. Matkan varrella Loukolle on jyrkkää mäkeä ja mukulakiveä.

Loukon lähiseutua kuvaava kartta, johon on merkitty julkisen liikenteen lähimmät pysäkit.

 

Pyöräparkki

Loukon ulko-oven vieressä on pyörätelineissä tilaa kahdeksalle polkupyörälle.

Kaksi metallista pyörätelinettä, joissa kummassakin neljälle pyörälle paikka.

 

Tervetuloa!