Työryhmä

Loukon työryhmäläisiä

Loukko on rekisteröity yhdistys. Yhdistyksen virallisia juoksevia asioita hoitaa nelihenkinen hallitus. Alakulttuurikeskus Loukkoa pyörittää pääasiassa vapaaehtoisvoimin toimiva työryhmä sekä laajempi vapaaehtoisten rinki. Työryhmä on epävirallinen mutta päätösvaltainen ryhmä Loukon ylläpitämiseen ja kehittämiseen sitoutuneita ihmisiä. Työryhmän kautta pyritään luomaan matalan kynnyksen työllistymismahdollisuuksia erilaisten hankerahoituksien ja työllistämistä tukevien palveluiden kautta: tällä hetkellä Loukolla on kaksi palkkatuella työllistettyä osa-aikaista työntekijää, työkokeilija, työharjoittelijoita sekä toisinaan tuntipalkkaa nostava, pääsääntöisesti vapaaehtoisena työskentelevä toiminnanjohtajan pestiä jakava työpari. Vapaaehtoisrinkiin voi osallistua itselleen sopivalla tavalla ja määrällä ilman sen syvällisempää sitoutumista muuhun kuin Loukon turvallisemman tilan periaatteisiin. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä! Perehdytämme sinut Loukon toimintatapoihin ja periaatteisiin ennen aloitusta.

 

Loukon työryhmäläisten henkilökohtaiset yhteystiedot löytyvät yhteys-sivulta.

Vilja

Hallituksen puheenjohtaja
Toiminnasta vastaava

Loukkolainen Vilja

Vilja on sosionomi, tekstiilitaiteilija, punk-basisti sekä Loukon henkinen selkäranka. Hän on tullut mukaan toimintaan alkuvuodesta 2018 ja ottanut siitä saakka alati kasvanutta roolia hankkeen eteenpäinluotsaajana. Vilja on muun muassa perustanut Loukon Museokerhon sekä Linnea Saaritsin kanssa vetämänsä Joku Ompeluseuran.

Tällä hetkellä Vilja työskentelee Loukolla erityisesti sosiaalisen saavutettavuuden ja kesällä alkavan matalan kynnyksen palvelumuotoilun saralla. Käsitöiden ja yleisen hyvinvoinnin edistämisen lisäksi Viljan repertuaariin kuuluu esimerkiksi apurahahakemusten vääntämistä, galleriatoiminnan fasilitointia ja ties mitä muuta. Helpompi olisi oikeastaan listata, mitä Vilja ei Loukolla tee.

 


Hanna

Luova johtaja
Toiminnasta vastaava

Loukkolainen Hanna

Hanna on Loukko ryn perustaja ja Alakulttuurikeskus Loukon kantava taustavoima: hän hakee apurahoja, laskee budjetteja, kirjoittaa raportteja, tuottaa tapahtumia ja päätoimittaa Loukko Zineä, mutta kokkailee samalla myös lounaita, suunnittelee ruokalistoja ja tekee julisteita. Loukon ihastuttava punk-mummola-interiööri on pitkälti Hannan luomusta!

Loukon lisäksi Hanna on mm. toimittaja ja runoilija, bloggari, TV-työläinen ja vallankumouksellinen. Hannan rescue-koira Helvi kuuluu niin ikään Loukon vakikasvoihin.

 


Saara

Lounas- ja kahvilatoiminta

Loukkolainen Saara

Saara liittyi työryhmään keväällä 2018, aloitti Loukossa työkokeilun vuonna 2019 ja pyörittää nyt Loukon vapaaehtoisista koostuvaa kahvila- ja lounastoimintaa palkkatuettuna työntekijänä.

Saara on Tekijä isolla Teellä ja korvaamaton voimanpesä Loukossa. Hän leipoo ja kokkaa sekä järjestää tapahtumia buffeteista keikkoihin ja bingoista brunsseihin.

Loukossa Saaraa vetää puoleensa ruohonjuuritason käytännönläheinen aktivismi, upea toiminnan ympärille muodostunut yhteisö, vapaus toteuttaa hölmöimpiäkin ideoita ja se, ettei yksikään päivä ole Loukossa samanlainen.

 


Sini

Anniskelu, catering ja ruokatapahtumat

Kuvassa Loukon leipuri Sini ison voileipäkakun kanssaSini on ollut Loukossa mukana suurinpiirtein alusta saakka. Hän on piinkova keikkajärkkäri, intohimoinen ruuanlaittaja ja juhlien sydän. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi Sinille onkin tuntunut luontevalta ottaa vastuuta muun muassa Loukon baari- ja catering-toiminnasta – hänellä on yleensä näppinsä pelissä myös Loukon brunssien ja buffetien kanssa. Tarjoilujen lisäksi Sini tuottaa Loukkoon mm. Aika Akustista Klubia sekä House of Jaahas -drag-tapahtumia.

Sinille tärkeintä Loukossa on toimia monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden eteen sekä antaa/tehdä tilaa marginaalissa oleville diy-toimijoille.

 

 


Nova

Museokerho, galleriatoiminta, taidetyöpajat

Nova Loukolla

Nova lähti Loukon toimintaan mukaan keväällä 2019 Museokerhon ja taiteen saavutettavuuden kysymysten johdattamana. Taidetoiminnan lisäksi hänet saattaa tavata esimerkiksi kahvilan tiskin takana tai lempisiivousvälineensä imurin varressa heilumassa. Nova on kuvataiteilija, herkkis, pehmo, haahuilija ja queer, joka toisinaan esiintyy myös drag-lavoilla nimellä Boy Clit.

Nova opiskelee kuvataidekasvatusta Aalto-yliopistossa, muttei halua esiintyä kaikkitietävänä opettajana, vaan uskoo ennemmin keskeneräisyyteen ja kohtaamiseen. Hän on ohjannut Loukolla työpajoja muun muassa marginalisoitujen kehojen mallista piirtämisestä.

Vapaa-ajalla Nova rakastaa tanssimista sekä kissakuvien katselua internetissä. Loukko on paikka, jollaista Nova olisi tarvinnut elämäänsä jo 10 vuotta sitten. Erityisesti radikaali, pehmeyttä salliva aktivismi lämmittää hänen nynnyä sydäntään.


Eeva

Tiedotus

Loukon työryhmäläinen Eeva kahvilatiskimme takana

Eeva hyppäsi Loukon remmiin mukaan alkuvuodesta 2019. Musiikin ja kulttuurin pyörteissä opiskeleva ja työskentelevä Eeva osallistuu mahdollisuuksien mukaan Loukon toimintaan tiedottamalla, suunnittelemalla ja auttamalla Loukon toiminnan pyörittämisessä.

Vapaa-ajalla hän rentoutuu lukemalla, tekemällä palapelejä ja
kuuntelemalla podcasteja sekä rescuekoiraa rapsuttelemalla.

 

 

 


Ari

Museokerho, Abysmal Drag

Loukkolainen Ari edustaa keittiössä

Ari tutustui Loukkoon ollessaan työharjoittelussa Oranssilla silloin, kun Loukkokin vielä piti majaa Suvilahdessa.

Nykyään Ari on olennainen osa Loukon toimintaa; muun muassa taitava lounaanlaittaja, joka tekee myös erinomaisia kaakaopalloja.

Lisäksi Ari tuottaa Loukossa luomaansa Abysmal Drag -klubia ja puuhaa muutenkin kaikenlaista toimintaan liittyvää!

 

 

 


Mimmu

Hallituksen varapuheenjohtaja
Loukko Zinen toimituspäällikkö

Loukkolainen MimmuMimmu on ollut Loukossa mukana ihan alusta asti. Kirjallisuuden maisterin erityisosaamista ovat kollasiruno-työpajat, joissa luodaan dadan hengessä leikkaamalla ja liimaamalla runoja, joita sitten toisinaan julkaistaan pienlehtinä.

Keittiössä Mimmun bravuuri on karjalanpiirakoiden lisäksi lehtikaalipasta, joka yleensä valmistetaan keskisuomalaisista luomukaaleista.

Tärkeintä Loukossa Mimmulle on antikapitalistinen DIY-toiminta monissa muodoissaan.

 

 


Petrus

Kellari Konttori
Syrjimätön harkka 2021 -hanke

Loukkolainen Petrus

Petrus oli tulossa Loukkoon tekemään sosionomi-harjoittelua mutta imeytyi mukaan toimintaan jo paljon ennen harjoittelunsa toteutumista.

Tällä hetkellä Petrus hääräilee Loukolla siellä missä apua tarvitaan, mutta erityisesti hän kokee vahvuudekseen aidosti saavutettavan kulttuurin kokemisen ja itsensä toteuttamisen hyvinvointivaikutuksien tunnistamisen – ja tämän valjastamisen sosiaalityön kontekstiin. Petrus onkin mukana sekä matalan kynnyksen palveluohjausta tuottavassa Kellari Konttorissa että myöhemmin julkistettavassa Syrjimätön harkka -hankkeessa.

Vapaa-ajallaan Petrus säätää kaikkea musiikkiin liittyvää, kuten soittaa kitaraa ja puuhailee bändijuttuja. Erityisesti hän tykkää huutaa, nukkua ja syödä, mutta Loukossa hänet voi kohdata tekemässä korkeintaan kahta jälkimmäistä.