Työryhmä

Loukon tekijäryhmä koostuu eri taiteenalojen ja hoivatyön ammattilaisista, DIY-tapahtumatuottajista ja lukuisista vapaaehtoisista. Jos haluat mukaan porukkaan, ota yhteyttä: loukko @ kulttuuriloukko.fi

Instagram / Facebook

Loukon työryhmä

HANNA RÄTY

Loukko ry:n hallituksen puheenjohtaja

Jokainen ansaitsee tuntea, että on toivottu ja tarpeellinen.

Hanna on vapaa toimittaja ja Imagen blogisti, joka saa suuruudenhulluja visioita ja päähänpinttymän niiden toteuttamisesta. Vapaa-ajallaan Hanna säätää, hosuu ja järjestää tai katsoo luokattoman huonoa tosi-tv:tä.

hanna @ kulttuuriloukko.fi

 

VILJA JOENSUU

Taide- ja kulttuurityön sosiaaliohjaaja

Haluan tehdä töitä ihmisten kanssa sellaisessa ympäristössä, joka perustuu vapauteen eikä kontrolliin. Loukko on vastaus jatkuvaan eksistentiaaliseen haahuiluuni ja ammatilliseen kriiseilyyni. Tukemalla Loukkoa säästät siis myös lähipiiriäni!

Vilja on kolmatta ammattiaan ennen kolmeakymppiä opiskeleva melkein valmis sosionomi, joka larppaa tällä hetkellä iltaisin taideopiskelijaa ja toivoo voivansa tehdä työtä, joka olisi sekä mielekästä että hyödyllistä. Sosiaalialalla jatkuvasti vastaan tuleva systeemin tapa lokeroida ihmisiä raivostuttaa häntä. Sen tilalle Vilja haluaisi aitoa ihmislähtöisyyttä, omaehtoisia tekemisen tapoja ja rajojen rikkomista. Vilja pyörittää parhaillaan Oranssin kanssa yhteistyössä toteutettua Happy Mondays -maanantaikahvilaa ja kuratoi Loukon työpajatoimintaa.

vilja @ kulttuuriloukko.fi

 

SINI KANGASPESKA

Loukon keikkatoiminta

Odotan Loukolta mahdollisuutta oppia lisää median ja taiteen eri osa-alueista ja mahdollisuutta päästä työskentelemään uusien ihmisten ja erityisesti nuorten kanssa.

Sini on yhteiskuntatieteiden yo, joka on järjestänyt punk-keikkoja ja -kiertueita 12 vuotta sekä Suomessa että ympäri Eurooppaa. Sinillä on laaja ja kansainvälinen kontaktiverkosto ja erityislaatuinen perversio, jonka johdosta hän nauttii tapahtumien järjestämisestä ja keikkabussin kuljettamisesta.

Punkin lisäksi Sinin päässä soi usein Anssi Kelan Nummela-kappaleen kohta ”Mun täytyy kävellä näin, mun täytyy kävellä näin”, jolloin hänen kävelytyylinsä muuttuu automaattisesti erilaiseksi kuin tavallisesti.

Keikkatarjoukset: keikat @ kulttuuriloukko.fi

 

VIIVI RIUTA

Toimituspäällikkö / LoukkoZine

Olen kaivannut järjestöä, jossa sekä esteettömyys että antikapitalistinen feminismi otetaan oikeasti huomioon. Kulttuuri, yhteiskunnalliseen toimintaan osallistuminen ja yhteisöllisyys kuuluvat kaikille, enkä tingi siitä. On elintärkeää että kaupungista löytyy kohtaamispaikka, jossa turvallisemman ja esteettömän tilan periaatteet mahdollistavat matalan kynnyksen toiminnan, muihin ihmisiin tutustumisen ja yhdessäolon hyvästä kulttuurista nauttien. 

Viivi on kehittyvän ja kasvavan LoukkoZinen moraalinen ja oikeastaan kaikenlainen selkäranka, joka säilyy parhaiten kylmässä ja jonka käyttöä helteellä tulee välttää. Viivi muun muassa koordinoi Loukon avointa kirjoittajaryhmää, säätää nettisivuja sekä toimii LoukkoZinen kirjallisuuskriitikkona.

Loukossa hän haluaa ennen kaikkea tuoda esille marginalisoiduiksi joutuneiden ihmisten tekemää kulttuuria ja tuoda mukaan omaa osaamistaan intersektionaalisesta feminismistä, eläinten oikeuksista, sukupuolen ja seksuaalisuuden monimuotoisuudesta sekä yhteiskunnallisesta kritiikistä.

Tiedotteet ja juttuideat: viivi @ kulttuuriloukko.fi

 

MIRJAMI MYKKÄNEN

Loukon tapahtumatuotanto, Loukko ry:n hallituksen varapuheenjohtaja

Haluan tehdä Loukosta ei-kaupallisen yhteisen tilan, jossa luoda kulttuuritarjontaa, joka on vapaata kapitalismin sanelemista vaatimuksista.

Mirjami on humanististen tieteiden kandidaatti, joka tuo Loukkoon ruohonjuuritason aktivismista lähtevää näkökulmaa ja muistaa pitää esillä myös eläinoikeuskysymykset. Mirjami suhtautuu intohimoisesti kirjallisuuteen ja vaalii katoavaa kansanperinnettä viljelemällä vanhankalskeita sanontoja, mikä saa nuoren naisen kuulostamaan 94-vuotiaalta pohjalaismummolta.

mirjami @ kulttuuriloukko.fi

WALDEMAR BLOMMENDAHL

Loukon ääni-ihminen

Media-alan yleishöylänä olen valmis kaikenlaisiin haasteisiin.

Waldemar on koulutukseltaan ääneen ja äänittämiseen erikoistunut media-assistentti, joka pitää kovalla lattialla nukkumisesta. Hän tuo Loukkoon ääniosaamisensa lisäksi myös kokemuksensa tapahtumatuotannon, bändiagentuurin ja soittohommien puolelta.

 

EEVA PALMÉN

Viestintä ja tiedotus

Maailmaan tarvitaan lisää solidaarisuutta ja yhteisöllisyyttä. Loukko haluaa antaa tilaa ja tarjota toimintaa myös niille ihmisille, jotka yhteiskunnassa jäävät helposti muuten sivuun tai näkymättömäksi, tai joiden ihmisarvoa ei aina tunnusteta. Tällaisen toiminnan osana oleminen on mulle todella merkityksellistä.

Eeva on antirasismia, intersektionaalista feminismiä ja antikapitalismia tavoitteleva musiikkitieteilijä ja viestintäihminen, joka inhoaa puhua kuluttamisesta kulttuurin yhteydessä. Paremman sanan puutteessa Eeva kuitenkin uskoo, että kulttuurin tekeminen ja kuluttaminen kuuluvat kaikille. Eeva rentoutuu tekemällä palapelejä ja kuuntelemalla podcasteja – mieluiten samanaikaisesti.

viestinta@kulttuuriloukko.fi

RIIKKA KARJALAINEN

Tapahtumatuotanto, valosuunnittelu

Haluan kehittyä siinä, miten voisin omalla työlläni parantaa erilaisten sorrettujen ryhmien asemaa.

Riikka on pian Teatterikorkeakoulusta valmistunut valosuunnittelija, jonka mukaan on kerran nimetty puuvene. Loukon työryhmään hän tuo visuaalista ja teknistä ammattitaitoa ja teatteriammattilaisen osaamista työryhmätyöskentelyssä sekä dramaturgisessa ajattelussa ylipäätään. Loukossa Riikka haluaa tehdä kunnianhimoisia ja taiteellisesti tinkimättömiä esityksiä sekä vetää osaamiseensa sopivia työpajoja.

ANNA SAVOLAINEN

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vastaava

Haluan toteuttaa Loukossa työpajoja liittyen mm. kehopositiivisuuteen ja itsensä arvostamiseen juuri sellaisena kuin on. Haluan auttaa ihmisiä löytämään oman sisäisen tulensa ja ylläpitämään sitä.

Anna on jooga- ja meditaatio-ohjaaja, jonka laivan sumutorven ääni saa itkemään ja joka voisi elää pelkillä vesimeloneilla.

SAARA TUOVILA

Tapahtumatuotanto

(kuva tulossa)

Loukko on mahtava tapa toteuttaa ihmisläheistä ruohonjuuritason aktivismia. Sikäli mulla on myös oma lehmä ojassa, että maailman kurjuus ei ahdista niin paljon, kun tietää olevansa osana jossain sellaisessa, joka sitä vähän vähentää. Loukko luo kuplan hyviksistä.

Saara on omien sanojensa mukaan ”hyväntahtoinen häseltäjä” ja (Loukossa) vielä omaa erikoisalaansa etsivä – mikä tuntuu hieman haastavalta, kun niin moni asia kiinnostaa. Erityisesti Saara on tapahtumien aktiivinen työihminen ja makeiden kahvilaherkkujen spesialisti.

saara @ kulttuuriloukko.fi