Matalan kynnyksen kahvila Happy Mondays haluaa tehdä maanantaipäivistä vähemmän ankeita

Maanantaikahvila on Loukon ja Oranssin yhteinen projekti. Sen tarkoituksena on tehdä ankeista maanantaipäivistä vähemmän ankeita, vähemmän tylsiä ja vähemmän yksinäisiä. Tätä tarkoitusta varten perustettiin HAPPY MONDAYS, joka avaa ovensa Oranssilla joka maanantai kello 15 – 21 syyskuun alusta jouluun asti.

Maanantaikahvilassa on aina pientä ohjelmaa, mutta ei osallistumispakkoa. Kahvilassa on aina pientä purtavaa, mutta ei ostopakkoa. Tänne saa tulla sekä puuhastelemaan että tappamaan aikaa. Asiaton oleskelu sallittu!

Syksyn aikana voi katsoa suomalaisia koko illan elokuvia ja Euphoria Borealiksen kokoamia lyhytelokuvanäytöksiä, opetella ristipistoja tai virkkausta, lukea Happy Mondaysia varten koottua Hyvin Pientä Zine Kirjastoa, tehdä omia zinejä, omia rintanappeja, omia hihamerkkejä, piirtää Helsinki Drawing Clubin kanssa, laittaa kolmen ruokalajin illallisen, korjata vaatteitaan tai saada ilmaisen hiustenleikkuun. Haluaisitko vielä jotain muuta? Saa ehdottaa!

Asiaton oleskelu sallittu!

Maanantaikahvila on avoin kaikille, jotka kunnioittavat Oranssin ja Loukon arvoja: ei rasismia, ei seksismiä, ei syrjintää. Tilat ovat ikärajattomat, esteettömät ja päihteettömät. Tiloissa kunnioitetaan jokaisen itsemääräämis- ja määrittelyoikeutta – kunnioita sinäkin! Paikan päällä on aina kahvilan ohjaaja, jonka puoleen voi kääntyä.

Kahvilassa tarjotaan ja laitetaan vegaanista ruokaa, joka on aina korkeintaan omakustannehintaista. Lämpimiä aterioita laitetaan yhdessä noin kerran kuussa.

 

KATSO AJANKOHTAINEN OHJELMA TÄÄLTÄ

 

Happy Mondays on auki maanantaisin kello 15 – 21. Ensimmäisen kuukauden ohjelma on seuraava:

3.9. AVAJAISET!

Tee-Oma-Rintanappi

Runozine-paja

Juhlitaan yhdessä syksyn alkamista. Tarjolla herkkuja! Avajaisissa voit tehdä omia rintanappeja tai kollaasirunoja. Taidenäyttely Avantgarde Vekkula auki viimeistä päivää!

 

10.9.

Miten ristipistotyö voi ottaa kantaa? Radikaalit Ristipistot Helsinki opastaa ristipistojen tekemiseen klo 16 – 19.

 

17.9.

Sirpa Kampaa Kahvilassa! Pop-up-parturissa voit laittaa tukan uuteen kuntoon.

Kaikki eivät viihdy kampaamoiden loisteputkivaloissa ja toisille DIY on taloudellinen pakko. Pop-up-parturissa pääset ammattilaisen käsittelyyn helposti ja halvalla – vapaaehtoiset maksut lahjoitetaan Loukko ry:lle.

 

24.9.

RUOKAA! Ilmainen lämmin ateria kaikille kokkaukseen osallistuneille. Muille omakustannehintaan.

 

Ohjelmaa päivitetään FB-eventtiin: Maanantaikahvila Happy Mondays
Lokakuussa jatketaan samaan tapaan – luvassa muun muassa Helsinki Drawing Clubin piirustustyöpaja ja antikapitalistista virkkausta, lyhyelokuvia ja ruokaa!