Median tai kulttuurisisältöjen tekijäksi?

Loukkoahan lähdettiin perustamaan alunperin siksi, että kilpailluista media- ja kulttuurialoista voitaisiin tehdä saavutettavampia myös marginaaliryhmiin kuuluville, nuorille ja muuten vaikeasti työllistyville. Vaikka Loukko ei ole vielä päässyt käynnistämään päivittäistoimintaansa, voimme iloksemme listata tähän jo useammankin mahdollisuuden kokeilla media-alan soveltuvuutta juuri sinulle.

Tule tekemään radiota, lehteä, blogia, podcastia  – seuraavassa koulutuksessa vielä paikkoja jäljellä!

Mieletöntä valoa tuottaa monen näköistä mediaa ja kulttuurisisältöjä. Tekijöinä ovat nuoret aikuiset (18-35 v.), joilla on erilaisia haasteita ja tuen tarpeita esimerkiksi mielenterveyden ongelmien, vamman tai työllistymisen haasteiden vuoksi.  Toiminnan kautta osallistujat saavat mahdollisuuksia käyttää omia vahvuuksiaan ja oppia uutta sekä kohdata media- ja kulttuurialan ammattilaisia ja yleisöjä. Mielettömän valon kantava ajatus on keskittyä osallistujien osaavaan ja pystyvään puoleen ja rohkaista itse tekemiseen. Osa osallistujista on myös saanut  keikkaluonteisia töitä toiminnan myötä.

Mieletöntä valoa järjestää sisällöntuotannosta kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia Helsingissä ja toimii yhteistyössä eri järjestöjen, kehitysvammaisten ihmisten, kulttuurialan ammattilaisten ja eri medioiden kanssa. Pääasialliset sisällöt ovat mm. suorat radiolähetykset, lehdenteko, podcastit, lyhyet videotuotannot ja blogit. Kaikki tekeminen lähtee kuitenkin osallistujien toiveista, eli lähes kaikkea mahdollista media- ja kulttuurikentän sisällä voi tehdä.

Mieletöntä valoa -hankkeen seuraava vertaistuottajakoulutus järjestetään 23.-25.1. Sospedin tiloissa Vallilassa. Koulutus ja koko toiminta on osallistujille ilmainen. Kurssin jälkeen voi halutessaan jäädä toimintaan mukaan tekemään media- / kulttuurisisältöjä. 

Ilmoittaudu mukaan:
saija.salonen@sosped.fi
jouni.tamminen@sosped.fi

Vaikuta kirjoittamalla – osallistu maksuttomaan työpajaan Oranssilla

Jos olet 15-28-vuotias ja kiinnostunut vaikuttamisesta sekä bloggaamisesta, mielipidekirjoittamisesta tai juttujen tekemisestä nettimediaan tai lehtiin, nämä maksuttomat pajat ovat sinua varten!

Loukon toiminnanjohtaja, toimittaja ja blogisti Hanna Räty vetää Oranssilla kirjoittamiseen painottuvan työpajakokonaisuuden 26.-27.1.2019.

Lauantain pajassa tutustutaan erilaisiin teksteihin ja käydään läpi perusteita lehtijutun, blogikirjoituksen ja mielipidekirjoituksen tuottamisesta. Pajaan voi hyvin osallistua ilman aiempaa kokemusta tällaisten tekstien kirjoittamisesta. Lauantaina voi myös alkaa ideoida ja hahmotella omaa tekstiä.

Seuraavana päivänä sunnuntaina 27.1. on tälle pajalle jatko-osa, jossa jatketaan saman aihepiirin parissa. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta kirjoittamisesta, kannattaa osallistua ensin tähän lauantain pajaan. Lauantain ensimmäisestä osasta saa hyvät valmiudet osallistua myös sunnuntain jatko-osaan! Voit ilmoittautua sekä lauantaille että sunnuntaille tai vain jompaan kumpaan päivään.

Sunnuntaina ohjaaja ja pajan osallistujat antavat toisilleen palautetta teksteistä ja teksti-ideoista. Voit lähettää pajan ohjaajalle Hannalle keskeneräisen tai valmiin tekstin jo etukäteen, jolloin hän pystyy kommentoimaan sitä paremmin sunnuntaina. Jos lähetät tekstin etukäteen, lähetä se viimeistään torstaina 24.1 sähköpostilla osoitteeseen hanna@kulttuuriloukko.fi.

Ilmoittautuminen sähköpostilla Oranssin Liisalle osoitteeseen toiminnanjohtaja@oranssi.net tai tekstiviestillä numeroon 044 700 5666. Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Ilmoittautuminen loppuu pe 25.1. klo 16.

LoukkoZine kaipaa myös tekijöitä!

Loukon oma verkkomedia, LoukkoZine, ottaa myös mielellään jengiinsä kirjoittajia ja kuvittajia sekä esimerkiksi vlogaamisesta tai podcastien tekemisestä kiinnostuneita!

Voit lähestyä meitä suoraan juttuidealla tai ilmaisemalla kiinnostuksesi osallistua toimintaamme: viivi@kulttuuriloukko.fi