Missä he ovat nyt?

”Olen viettänyt viikkoja erilaisissa verkkareissa ja trikoissa. En ole jaksanut oikein pitää yhteyttä ihmisiin. Tänään käytin viisi tuntia elämästäni kokoamalla tämän gallerian.

Toistaiseksi paras lukemani koronaeristysvinkki on ollut Avaa välillä ikkunaa. Siis oikeasti!”

Mitä heille kuuluu? Missä he ovat nyt, ja millaista siellä on?

”Terveisiä yksiöstäni, täällä on kova virkkausputki päällä ja kaikki muu hyödyllinen (esim. siivoaminen) hieman unohtunut. Olotila aaltoilee, mut sen kanssa on oppinut olemaan kai ainakin vähän. Suosittelen virkkausta melkein kaikille, voi vaikka opetella tekee kestovanulappuja tai jonkun hauskan hatun, jolla peittää sit kaikki korona-ajan kotiparturoinnit.”

”Oon Himassa Porvoonkadulla. Täällä on hämärää ja rauhallista. Kuuntelen tämmöstä Outer Himmilayan -kokoelmalevyä miltä löytyy musaa yhtyeiltä S-Haters, The Magits ja Soft Drinks.”


”Täällä sitä ollaan sosiaalihuollon asumispalveluyksikössä kädet korppuina saippuasta ja ääni käheenä käsienpesupoliisina toimimisesta. Mun tekemisvinkki on sipsien syöminen ja kaiken mahdollisen höpöviihteen kuluttaminen sekä lähiympäristön tutkiminen seikkailumielellä, turvavälejä kunnioittaen. Netflixistä kannattaa laittaa pyörii The Sinner ja lataa äpyyn TikTok.

Terveisiä Forssaan perheelle ja muille semmosta että don’t do drugs lol!!!! (Tai jos käytätte ni nyt on syytä olla erityisen varuillaan sen homman kanssa!)”

”Sipoon Talmassa lämmittelen saunaa, viihdyn oikein hyvin. Korona ei juurikaan oo vaikuttanut mun elämään, käyn duunissa samalla tavalla kuin ennenkin. Koronavinkki: Muuttakaa maalle! ;)”

”Samassa paikassa kuin edellinen, tai melkein, koska hän on saunassa ja mie mummon kanssa saunan portailla. Nautitaan keväästä, vaikka tällä hetkellä tuleekin jotain rännänpoikasta niskaan! Pari viikkoa on soinu päässä Mikko Alatalon Taitaa tulla kesä.”

"Tilattiin pizzaa ja ollaan kotisohvalla nyt syömässä."
"Himassa lööbaa. No comments."
"Kotona odotan sohvaa saapuvaksi."
"Teen himassa musakerhovideoita."
Paskartelen mm. tällasta BACKALLEY WORLD hommelia juuuuh, kaikki iha OK! #karanteerikaverit
"Pistin saunan lämpee ja täytin saunasiilin tervan tuoksulla! Olo on joutilas mutta toimintaa vieroksuva."

”Oon muuttanu mun sänkyyn asumaan. Toissapäivänä katoin Cluelessin pitkästä aikaa ja nautin syvästi, välillä käyn virtuaalibingossa ja oikeessa koirapuistossa. En tajuu enää ajankulusta mitään. Luulen että kannattaa tehdä vaan mahdollisimman vähän ja mahdollisimman kivoja asioita. Niin, ja nukkua ihan helvetisti jos vaan pystyy!!!!!”

”Ristiinassa istun tuvassa pöydän äärellä, seuraan ikkunasta josko joku ajais ohi, ni vois moikkaa. Odotan kesää.”

”Hengaan yöpaidassa kissojen kans kotona. Etuoikeutettu olen.”

”Näitä ollu pölyttymässä kirjahyllyssä vuosia, vihdoin sain tekosyyn duunata. Ja koska ei koko ajan jaksa tsiigaa Netflixiä.”

”Täs mä oon eteisessä lähdössä päivän ulkoilulle, kävin ostamassa bönthöö Vallilan Panimolta!

Kuunneltavaksi suosittelen Helmi Kajasteen Rakenna, kärsi ja unhoita -podcastia sekä Minna Pyykön maailmaa.”

Pulujen hämmästyttävä historia

Minna Pyykön maailma

”Olen joka päivä kotona. Päivän aloitukset venyy yleensä kolmeen neljään tuntiin. Tänään sain kuitenkin aloitettua uuden meikin.”

”Kotona Kalliossa ”teen gradua ja luen Ruusun nimeä” eli todellisuudessa kuuntelen true crime -podcasteja ja lähettelen kavereille videoita, joissa lähinnä pötkötän sängyllä. En suosittele mitään tekemistä, koska olen köppänen esimerkki. Tosin maalaan naamani päivittäin, sillä jotain rutiineja pitää olla! Haluan lähettää terveisiä äitille, koska sille tuli mua kova ikävä heti, kun Uudenmaan raja meni kiinni.”

”Voin erittäin hyvin, kotosalla neljän seinän sisällä kuten kunnon kansalainen. Aika ja paikka ovat menettäneet merkitystään, mutta netti toimii. Sieltä tulee Netflixistä She-Ra, se on hyvä se.”


”Täsä mä makaan sohvalla ja tuijottelen ulos taivaalle. Katsottavaksi suosittelen seuraavaa:”

”Juon sidukkaa. Oon ollu lähinnä töissä ja kattonu netflixiä. Haluisin oikeesti kävellä luonnossa ja tehä jotain fiksua ja luovaa. Mut en saa aikaseks. Tänään värjäsin hiukset jämäväreillä.”

”Päivän siivouslook. Tullu puunattua omas kämpäs hiljalleen kaikki nekin kolot ja nurkat joita ei muuten vaan viitsis. Nyt chai-latte paussi ja sitten mietitään mitä siivoilis huomenna! Tänään ei jaxa enempää. Jotain kasvonaamioo ja runojen kirjoitteluu iltasella vissii si.”


”Oon kotona Torkkelinmäellä Helsingissä, vaikka alkuperäisten suunnitelmien mukaan pitäis olla Brasiliassa kiertueella. Meneehän se aika tässäkin. Korona on muuttanut mun elämän aika totaalisesti: Loukko on kiinni, kaikki suunnitelmat on peruuntuneet, paljon liikkuvana ihmisenä olen joutunut olemaan paikoillani Helsingissä ja etuhiuksien kasvutahti lienee kans kiihtynyt, hädintuskin näkee enää mitään! Vaikeinta on epävarmuus, ihmiskosketuksen puute ja yksinäisyys. Onneks internet tuo ihmisiä vähän lähemmäksi.

Suosittelen kuuntelemaan Omaa luokkaa -podcastia sekä Yle Puheen Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen -ohjelmaa. Myös Ylen Susanna Vainiolan Kissankehto on mainio.

Musiikkisuosituksena Kohti Tuhoan ja Ydinperheen uudet seiskat, kovaa kamaa ja löytyy netistä!

Suosittelen katsomaan kaikkea luontoon ja patriarkaatin murtumiseen liittyvää.”

”Omaehtoista koronajumppaa Kouvolasta!”

”Tää olis täällä Saukonpaaden päättärillä, 4 minuuttia lähtöön.

Aika vähän matkustajia mutta pakko se on uskoa että tää on työtä jolla on tarkoitus ku raitiovaununkuljettajat mainittu ihan Valtioneuvoston kriittisten ammattien listalla!”

”Luen kirjoja kapitalismista, jälkistrukturalismista, sukupuolentutkimuksesta ja addiktiivisuudesta. Haen apurahoja (ja KELA:n apurahaa nimeltään työttömyysetuus). Olen soittanut myös akkaria ja säveltänyt superpoppia.

Pidän tästä elämästä, toivottavasti ei enää ikinä tarvitse lähteä minnekään.”


”Kaiken järkevän tekemisen välttely, PAM ja te-toimisto tulleet tutuiksi. Pitäis koittaa urheilla enemmän henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Elmo, paskat realityt, virtuaalibingo, kutominen ja kirjat pitänyt hieman järjissään. Oon myös koittanut meikata välillä, koska siit tulee hyvä fiilis. Ajantaju hämärtynyt täysin.”

”Osallistuin eka kertaa virtuaaliseen mielenosoitukseen 65-vuotiaana. Siitä riemastuneena nautin pari olutta. Ja vielä yhden oluen lisää. Vähän kuppainen tuo vaneerinpala eikä tekstikään ihan suorassa ollut. Mutta kokemus vanhalle vappumarssijalle oli niin jännittävä.”

”Oon tässä naureskellut mun etätoimistolle. Vaik miten päivän päätteeks keräis kamat kasaan niin jo parissa tunnissa työpiste leviää tommoseen rinkimuodostelmaan. Tässä valmistuu muuten Loukon kirjanpito.”


”Vietän perus hoitovapaaelämää. Ikävöin ystävien kanssa hengailua. Kiroan tän aamuista ripsiäislöytöä peikonlehdestä ja jännityksellä odotan tilaamiani petopunkkeja niiden tuhoksi. Käyn leipomaan Kinder-kakkua huomisen 2-vuotishääpäivän kunniaksi ja saatan maistaa lasin viiniä, koska huomenna on lapsen isän vuoro hoitaa. Vähän myös mietin, kuinka pärjää sukulaiset Länsi-Afrikassa ja miten tää homma siellä kääntyy.”

”Perjantai-illan vietän sohvalla pehmohain kanssa.

Viikon hyvä asia: löysin uusia pelejä puhelimeen! Rusty Lake -pakopelisarja, iso osa maksuttomia. Hours of fun.”

”Miepä kävin lenkillä!”

Tärkein viimeisenä:

Etana Pasanen on lepäillyt erilaisissa paikoissa. Hän on katsonut asioita, ja taputtanut niille (ehkä jopa sinulle).

Joskus hän tekee piiiiiip.”