Musiikkialan vallankumous alkaa Oranssilta

Loukko aloittaa saavutettavamman musiikkialan vallankumouksen kehittelyn tähän asti pääasiassa verkossa toimineen kulttuuripaja ja levymerkki Mental Beauty Recordsin kanssa.

Mental Beauty Records ja sen kulttuuripaja Stage edistävät osaltaan kotimaisen musiikin monimuotoisuutta julkaisemalla mielenterveyskuntoutujien sekä kehitysvammaisten DIY-artistien musiikkia matalalla kynnyksellä. Verkossa toimiva hanke myös yhdistää musiikintekijöitä valtakunnallisesti.

Koska sekä Loukko että Mental Beauty Records haluavat rikkoa erilaisuuteen liittyviä ennakkoluuloja ja stigmaa tuomalla ihmisiä näkyviksi heidän osaamisensa, taitojensa ja lahjakkuutensa kautta, on tämä alkava yhteistyö enemmän kuin luontevaa. Nyt käynnistyvä klubitoiminta tulee kasvamaan musiikkialan murrokseksi, mutta puhutaan siitä lisää myöhemmin. Ensin on nimittäin bileiden aika!

Huippumuusikoita, häröprojekteja ja huippumuusikoiden häröprojekteja

Pian omiin tiloihinsa muuttava Loukko jättää Oranssille haikeat jäähyväiset järjestämällä kahden keikan viikonlopun maaliskuun taitteessa. Niistä ensimmäinen, perjantaina 15.3. soiva Mental Beauty Rock, tuotetaan yhteistyössä MBR:n ja Stagen kanssa.

Mental Beauty Records ei ole keskittynyt mihinkään tiettyyn musiikkigenreen, ja niinpä myös ensimmäisen klubitapahtuman esiintyjäkatras on varsin villi ja monipuolinen. Loukon punkimpaan menoon tottuneelle yleisölle instrumentaalinen hiphop, taidokas freejazz, reggae ja elektroninen musiikki tuovat piristävää vaihtelua.

Mental Beauty Rockissa esiintyvä Organ Free Trio on groovejazzmuusikko Kalle Salosen vapaamman ilmaisun projekti, jonka Salonen on vienyt virtuositeettinsa Hammond-urkujen lisäksi erilaisiin syntetisaattorimaailmoihin. Trion esikuvina ovat muun muassa Peter Brötzman, Paal Nielsen Love, Ken Vandermark, Mats Gustavsson ja Evan Parker. Salonen kuvailee astuneensa tässä kokeilussa avaruuden, psykedelian, poreilun ja ilon maailmaan. Hänen lisäkseen triossa soittavat rumpali Hannu Pikkarainen ja trumpetisti Antero Priha.

Muusikko Kalle Salonen
Freejazzin vastapainoksi monikansallinen ja -kielinen Punk Parents sekä yhden miehen sanaton hiphop-projekti Laser Pancakes loihtivat Oranssille koneellisempaa äänimaisemaa. Toisaalta vokalisti Sani Valorannan ja rumpali Matti Gröhnin luotsaama Emjoy Reggae Band tuo lavalle perinteisempää bändisoittamista – ei niin perinteisellä meiningillä! Vetokaksikkonsa lisäksi Emjoyssa soittavat basisti Jani Seppänen sekä kitaristit Ville Lappalainen ja Jaakko Prättälä.
Kuten Loukon keikkatapahtumat yleensäkin, myös Mental Beauty Rock on haluttu pitää mahdollisimman saavutettavana. Sisäänpääsystä voi siis maksaa oman rahatilanteen mukaan, kuitenkin vähintään viidestä eurosta ylöspäin. Mikäli viisi euroa tuntuu liian suurelta lovelta omaan budjettiin, voi tapahtumaan ilmoittautua myös vapaaehtoiseksi: hanna@kulttuuriloukko.fi.

Mental Beauty Rock Oranssilla 15.3.

Ovet avataan klo 18.30 ensimmäinen esiintyjä klo 19.
Tila on esteetön, ikärajaton ja päihteetön, ja siellä noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä.