Kokeile parkouria, sirkusta tai peinttausta ohjatusti – ja maksutta!

Oranssilla järjestetään lauantaina 16.2. Fun Day -niminen harrastustapahtuma, joka on suunnattu 13-28-vuotiaille tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Tapahtumassa pääsee testaamaan muun muassa parkouria, räppäystä ja bändisoittamista ilman osallistumismaksua tai aikaisempaa kokemusta.

Fun Day järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä, ja se sai tuottajansa Oranssi ry:n mukaan vain positiivista palautetta. Erityisesti kävijät kertoivat pitäneensä siitä, että pääsivät kokeilemaan sellaisia juttuja, joista ei ole helppoa löytää kokeilumahdollisuuksia. Suosituimmaksi pisteeksi nousi Mimmit Peinttaa:n toteuttama katutaidetyöpaja Suvilahden skeittiparkin kyljessä.

”Oranssilla on järjestetty aiemminkin harrastustoimintaa, jossa tehdään tietystä harrastuksesta tai toiminnasta saavutettavampaa tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille ihmisille. Esimerkiksi Girls Rock! Finland on järjestänyt tiloissamme jo pitkään bändileirejä ja tapahtumia”, taustoittaa Oranssin toiminnanjohtaja Liisa Remes. ”Oranssilla myös järjestettiin kesällä 2017 Nice Day-n’iellä tapahtuma, joka oli samantyyppinen kuin Fun Day:n tapahtumat. Nice Dayssa mukana oli jo osin samoja yhteistyökumppaneita kuin tässä hankkeessa.”

Fun Day -tapahtumassa mukana on sarjakuvan tekemistä (Sarjakuvakeskus), soittamista (Girls Rock! Finland), parkouria (Parkourkeskus), räppäystä (Mimmit räppää), sirkusta (Sirkus Magenta), katutaidetta (Mimmit peinttaa) sekä lisäksi paikalla on skeittauksen infopiste (Tyttörullalautailijat). Paikan päällä pääsee myös istahtamaan muuten vain ja askartelemaan omia rintamerkkejä Oranssi ry:n pinssipajassa.

Fun Day haluaa siis madaltaa kynnystä sellaisen harrastustoiminnan aloittamiselle, missä kenttä on perinteisesti ollut varsin miehinen. ”Kaupunki etsi ratkaisuja nuorten liikuttamiseen, mistä syntyi idea harrastusverkostohankkeesta, joka mahdollistaisi harrastamista niille nuorille, joille varojen puute tai syjinnän pelko ovat olleet esteitä harrastamiselle. Hankkeen liikunnalliset harrastukset ovat sellaisia, että ne sopivat monelaisille kehoille ja sukupuolille. Monet mukana olevat harrastukset ovat sellaisia, joissa valtaosa harrastajista on poikia tai miehiä. Silloin mukaan meno tytöille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille voi olla haastavaa”, Remes sanoo.

Remes kertoo odottavansa lauantaina paikalle useita kymmeniä nuoria. Koska Fun Dayn avainsanoja ovat matalan kynnyksen toiminta, turvallisemman tilan periaatteet ja sukupuolisensitiivisyys,Loukko ei voi muuta kuin suositella!

Tapahtuman Facebook-sivu