Pehmee Joulu Loukossa – isoja kokoja second handina, glögiä ja kimallusta

Pehmee eli Meriam ja Caro. Kuva: Eeva-Liisa Orupõld

”Näin pikamuodin aikakautena sitä toivoisi, että voisi ostaa mahdollisimman paljon vaatteistaan ja asusteistaan käytettynä. Hyvin harvoin sitä kuitenkaan kirppiksiltä löytää mitään isoissa kooissa”, toteavat Pehmee-kollektiivin Caro ja Meriam. ”Niinpä on nyt ihanaa saada saman katon alle useampi tyyppi, joilla on tällaista tarjontaa! Myöskin se, että pääsee shoppailemaan turvallisemmassa tilassa, on ainakin meille itsellemme ollut suuri haave.”

Pehmee hostaa Loukolla tulevana lauantaina nimeään kantavaa jouluolohuonetta ja second hand -toria, joka kerää yhteen upeat tyylitaiturit luonnollisesti pehmeisiin kriteereihin sopivasti. Caron ja Meriamin paikalle kutsumat henkilöt tuovat myyntiin vaatteitaan ja asusteitaan kokohaarukalla 42-56. Tapahtuman aikana lavalla pyörii myös open mic, johon voi ilmoittautua etukäteen (contact @ pehmee.com) tai vasta paikan päällä.

”Meidän päätehtävä on tuoda marginalisoidut kehot keskiöön ja luoda uudenlaista representaatiota media- ja muotialalle.”

Pehmee on näkynyt viimeaikoina laajalti paitsi omissa medioissaan myös erilaisissa hankkeissa ja tapahtumissa. Kollektiivin muodostavat Caro ja Meriam juontavat, esiintyvät, kuratoivat ja luovat sisältöjä eri alustoille. Molemmat toimivat myös Ruskeat Tytöt -yhdistyksessä ja -mediassa, joiden tavoitteena on laajentaa representaatioita kulttuurin, erityisesti median, viestinnän ja kirjallisuuden alueella.

”Pehmee lähti liikkeelle podcastina, meidän molempien tarpeesta päästä purkamaan ja puhumaan auki meidän kokemuksia ja ajatuksia siitä minkälaista on elää ruskeana, lihavana ihmisenä Suomessa.
Meidän tekeminen perustuu intersektionaaliseen feminismiin – se on ollut meidän elinehto, ainoa tapa hahmottaa omia identiteettejä, työstää omia kokemuksia ja saada työkaluja. Kehopositiivisuus on meille toinen tärkeä aktivismin muoto. Sen avulla me ollaan opittu hahmottamaan omia kehosuhteita sekä alettu löytämään hyväksymistä ja lempeyttä kehojamme kohtaan. Kehopositiivisuus on meille yhtälailla aktivismia kuin oman kehosuhteen työstämistä. Meidän päätehtävä on tuoda marginalisoidut kehot keskiöön ja luoda uudenlaista representaatiota media- ja muotialalle.”

Pehmeetä joulua ja (ainakin) pehmeitä paketteja Pehmee Marketista!

Pehmee Market on siis suunnattu sille 42-56-koon tyypille, joka etsii jotain uutta omaan vaatekaappiin! Pehmee Joulu tapahtumana on suunnattu kaikille jotka suporttaa Pehmeen tai Loukon toimintaa ja  jotka haluaa tulla vietämään rentoa lauantaita hyvän musiikin, glögin sekä kivan tunnelman parissa.

Tinsel tits – pue päälle parasta glitteriä tai älä, asu siis vapaa mutta ei pakollinen.

Pehmee Joulu: Tinsel Tits -banneri

Pehmee Joulu: Tinsel Tits
14.12.2019
klo 14-17
Alakulttuurikeskus Loukko
Castreninkatu 7