Työpajatoiminta

Ihmisiä Loukon pride-viikon työpajassa

Kollaasirunoja ja -omakuvia, rintanappeja, kankaanpainantaa, karjalanpiirakoita, sarjakuvaa, tekstiilitaidetta, akryylikaatoa, keramiikkaa, ristipistoja, korjausompelua ja croquis -piirustusta…

Alakulttuurikeskus Loukossa järjestetään säännöllisesti vaihtelevia tai toistuvia matalan kynnyksen työpajoja. Työpajatoiminnan tavoitteena on sekä tehdä taiteen tekemisestä ja taitojen jakamisesta helpommin lähestyttävää että luoda turvallisia sosiaalisia tiloja tekijöille.

Kenelle työpajat on suunnattu?

Työpajoihin voi osallistua ilman ennakko-osaamista tai erityisiä taitoja. Työpajoissa ei ole ikärajaa, ellei niin erikseen ilmoiteta. Ne on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet työpajan sisällöstä.

Maksaako osallistuminen?

Suurin osa Loukon työpajoista on täysin maksuttomia. Toisinaan työpajoista pyydetään materiaali- tai ohjauskulujen kattamiseksi osallistumismaksuja, jotka yleensä porrastetaan maksukyvyn mukaan ja toisinaan kolehtikippoon toivotaan osallistumismaksuja maksukyvyn mukaan – tällöin kolehti menee suoraan pajan vetäjälle!

Kuka työpajoja ohjaa?

Työpajoja ohjaavat joko perehtyneet harrastajat, ammattilaiset tai kanssa-aloittelijat. Osa työpajoista perustuu ennemmin materiaalien tarjoamiseen ja vapaaseen työskentelyyn, osa vertaisohjaukseen ja osa strukturoituun ohjaukseen. Tapoja on monia!

Jos sinulla on idea, taito tai intohimo, joka voisi toimia työpajana, kurssina tai tapahtumana, ota meihin yhteyttä! Loukon arvoihin sopivia työpajoja voidaan järjestää yhdessä monella tapaa – suunnittelemalla kokonaan tapahtuman yhdessä osana Loukon toimintaa, vuokraamalla tilaa omaan käyttöön tai jotakin näiden välistä.