Nelipäiväinen LoukkoFest tarjoilee kunnianhimoisen kattauksen alakulttuureja 16.-19.5.

Ensi viikolla käynnistyy järjestyksessään ensimmäinen poikkitaiteellinen, nelipäiväinen alakulttuurien juhla LoukkoFest, joka on osa Kallio Kukkii -ohjelmistoa. Tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan maailman parhaan Oranssin tiloissa Suvilahden vanhalla tehdasalueella. 

Esittäviä taiteita laajalla skaalalla

Loukossa kevään pyörineet esittävän taiteen kurssit tuovat lavalle tuotoksiaan: dokumenttiteatteria, underground dragia ja popping-tanssia. Lisäksi luvassa on laadukas kattaus Suomen parhaita underground-artisteja ja uusia tulokkaita, kuvataiteita, lyhytelokuvia, camera obscuroita, skeittausta ja skeittilautojen tuunausta sekä vegaanisia herkkuja.

Kaikki festivaalin tapahtumat ovat ikärajattomia, päihteettömiä ja esteettömiä. Sisäänpääsymaksut ovat 3 – 10 € välillä.

Keskiviikko 16.5. Loukko presents: Streetdance!

Ensimmäisenä festivaalipäivänä ohjelmassa on kuvataiteita, lyhytelokuvia ja katutanssia.

Ovet avataan keskiviikkona klo 16, jolloin Vapaan Taidekoulun valmistuvat kuvataiteilijat opastavat jättiselfien tekemiseen ja Euphoria Borealiksen valitut palat esittelevät suomalaista lyhytelokuvaa Loukon vegaanisessa kahvilassa.

Alkuillasta siirrytään funkin ja katutanssin maailmaan, kun levyjä soittaa HELMZ ja katutanssia breikistä poppingiin esittävät sekä Loukon kevään kurssilaiset että vakiintuneemmat ryhmät: Suomen ainoa b-girl-crew Eccentric Squad ja popping-ryhmä PH2.

Keskiviikon tapahtuman osallistumismaksu on maksukyvyn ja -halun mukaan kolmesta eurosta ylöspäin. Kahvilatuotteet ovat niin ikään edullisia.

Tutustu tarkempaan aikatauluun täällä.

Torstai 17.5. Performing Arts!

Torstaina 17.5. Elina Ylisuvannon luotsaama dokumenttiteatterin kurssi esittää teoksen “Olen runoilija, rakastan lomakkeita” – välähdyksiä elämästä. Dragkollektiivi House of Jaahasin intensiivikurssi huipentuu Underground Drag Graduation Ball -juhlaesitykseen, ja ulkona voi tutustua Kinobox Obscuran jättimäisiin camera obscuroihin. Euphoria Borealiksen lyhytelokuvat pyörivät non-stoppina Loukon kahvilassa.

Tutustu aikatauluun täällä.

Perjantai 18.5. Elävää muzaa vol 1!

Perjantaina 18.5. siirrytään elävän musiikin pariin. Esiintymässä nähdään harvakseltaan keikkaileva helsinkiläinen rap- ja spoken word -artisti Draama-Helmi, rovaniemeläinen synth pop -duo Romanssi, post-punkkia soittava Sister Disaster, sympaattisen haikeaa DIY-punkkia soittava Tuntematon Tie sekä Sekret Teknik-yhtyeen elektroninen show.

Lauantai 19.5. Elävää muzaa vol 2 sekä skeittityöpaja!

Lauantaina 19.5. ohjelma alkaa jo iltapäivällä, kun Loisto-Setlementin nuorten Loisto Paja ja Tyttörullalautailijat ry järjestävät ilmaisen matalan kynnyksen SKATE (H)OURS -työpajan jossa voi skeittaamisen lisäksi tuunata lautoja ja nautiskella itse tehtyä sitruunalimonadia. Tarkempi aikataulu ja skeittitapahtuman Facebook-event täällä.

Illan keikoilla nähdään suomalaisen hardcoren ja post-punkin helmiä: Maailmanloppu, Kuudes Silmä, Raivoraittius, Cockbox ja Vallanhimo.

Keikkaviikonlopun Facebook-tapahtuman ja aikataulun löydät täältä.

Tapahtumapaikka ja esteettömyys

Tapahtuma järjestetään Suvilahdessa Oranssin Valvomossa osoitteessa Kaasutehtaankatu 1. Oranssi ja luonnollisesti myös LoukkoFest on ikärajaton, päihteetön, esteetön sekä kaikesta syrjinnästä ja väkivallasta vapaa tila, jossa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Tarkemmat esteettömyystiedot:

Sisäänkäynti Oranssille on esteetön, ja esteetön wc löytyy. Tapahtumatila on kokonaan esteetön ja siinä mahtuu liikkumaan myös isommilla apuvälineillä. Takatilaan (jossa tässä tapauksessa sijaitsee kahvila) voidaan laittaa ramppi sisäänkäynnin kynnykselle. Vessat ovat sukupuolineutraaleja.