Vieraskuraattori Haku 2021

dark and sketch-like pencil drawing of a cube

In English here

Hakuaika: 2. – 30.11.2020

Kuratoitava näyttelyaika: 7.6. – 4.7.2021

Valinta: 15.12.2020 

Hakuohjeet: Hakemukset lähetetään sähköpostilla 30.11.2020 mennessä osoitteeseen galleria@kulttuuriloukko.fi. Kerro hakemuksessa: 

  • Kuka olet
  • Miksi haluaisit kuratoida näyttelyn Loukko Galleriaan
  • Millaiset teemat ja sisällöt kiinnostavat sinua
  • Oletko kiinnostunut vieraskuraattorin paikasta myös siinä tapauksessa, että emme saa apurahaa palkkiota varten (katso tarkemmat tiedot palkkiosta alempaa)

Ketkä voivat hakea: Kuka tahansa kuratoinnista, taiteesta ja galleriatoiminnasta kiinnostunut, joka allekirjoittaa Loukon arvot ja periaatteet. Vieraskuraattorin paikkaa voivat hakea yksittäiset hakijat, työparit tai ryhmät. 

Miksi vieraskuraattori: Loukko Galleriasta vastaa galleriatiimi, johon kuuluvat vakituisesti kolme jäsentä. Uskomme, että kuratointi on tilan antamista ja esiin nostamista, mutta myös rajaamista ja ulos jättämistä. Vierailevan kuraattorin haku on yksi keinoista, jonka avulla haluamme mahdollistaa Galleriassa mahdollisimman moninaiset taidekokonaisuudet. Lisäksi haluamme tukea taide- ja galleriatoimintaa, jossa tekijöiltä ei vaadita muodollista pätevyyttä. Haemme vierailevan kuraattorin toteuttamaan näkemyksensä Loukko Galleriaan vuosittain.  

Vieraskuraattori voi järjestää teemallisen näyttelyhaun, jonka perusteella tekee valinnat, tai koota haluamansa yksilö- tai ryhmänäyttelyn. Kuratointi voi sisältää myös näyttelyyn liittyvien tapahtumien ja työpajojen suunnittelua ja toteuttamista Alakulttuurikeskun Loukon tiloissa. Galleriatiimin jäsenet avustavat ja toimivat yhteistyössä vierailevan kuraattorin tukena.

Olemme hakeneet Koneen Säätiöltä apurahaa, josta 1000 e osuus on varattu vierailevalle kuraattorille. Loukko Galleria ei tällä hetkellä saa vakituista rahoitusta, joten palkkion toteutuminen on riippuvainen apurahasta. Saamme tiedon apurahapäätöksestä joulukuussa. Huomioi, että pari- ja ryhmähakemuksessa palkkio jaetaan työryhmän jäsenten kesken. 

Loukko Galleria on Alakulttuurikeskus Loukon kahvila- ja tapahtumatiloissa toimiva galleria, joka on aloittanut keväällä 2019. Gallerian toimintaa ohjaavat matalan kynnyksen periaatteet. Näkemyksemme on, että taide ei ole ainoastaan ammattitaiteilijoille, taidekoulutuksen saaneille tai taideinstituutioiden sisällä toimiville yksityishenkilöille ja ryhmille. Tutustu tarkemmin Loukkoon ja gallerian periaatteisiin

Näyttelytilat: Loukon asiakastila on kooltaan noin 100 neliötä, jossa olevat kalusteet ja tavarat vaihtavat alati paikkaansa tapahtumien ja muun toiminnan ohella. Taideteoksille on erityisesti varattu kaksi seinätilaa ja kaksi pylvästä. Lisäksi teoksia on sovitusti mahdollista ripustaa kattoon, esityslavalle, ikkunoihin kiinni ja ikkunoiden eteen sisäpuolelle. 

Loukossa järjestetään erilaisia yleisötapahtumia, joten teosturvallisuuden vuoksi lattialle asetettavat teokset eivät sovi tilaan. Loukko on valoisa tila, jossa soitetaan kahvila-aikoina musiikkia, joten emme suosittele videoprojisointien tai ääniteosten tuomista tilaan. Audiovisuaalisia teoksia on kuitenkin mahdollista esittää monitorin ja kuulokkeiden avulla, ja avajaisissa ja muissa tapahtumissa on mahdollista projisoida mediateoksia. Huomioi, että Loukko Gallerialla ei vielä tällä hetkellä ole tarjota monitoreja, mediatoistimia tai näyttelykuulokkeita taiteilijoiden käyttöön. Isomman seinän mitat ovat leveys 247 x korkeus 265 cm, pienempi seinä leveys 183 x korkeus 265 cm, ja pylväät 2 kpl 37 x 370 cm (kuvat lopussa). Suosittelemme vierailemaan Loukolla tilan mahdollisuuksien hahmottamiseksi.

Haku on auki 2. – 30.11.2020. Hakijoista valitaan yksi hakija, työpari tai ryhmä toteuttamaan neljän viikon näyttelykokonaisuus. Valinnat ilmoitetaan kaikille hakijoille joulukuun puoliväliin mennessä. Vieraskuraattorin kokoama näyttely päättää kevään näyttelykauden 7.6. – 4.7.2020.  

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä sähköpostitse osoitteessa galleria@kulttuuriloukko.fi

Kuvassa Loukko Gallerian näyttelyseinä
Seinä astianpalautuslipastosta vessan oveen: leveys 247 x korkeus 265 cm, seinä vessan ovesta vitriiniin: leveys 183 x korkeus 265 cm
Kuvassa Loukon ikkunoiden väliset pylväät, joihin voi sijoittaa taideteoksia
Pylväät 3 kpl 37 x 370 cm