Alakulttuurikeskus Loukko

Mikä Loukko?

FB: Loukko   IG: @kulttuuriloukko

Alakulttuurikeskus Loukko on Helsingin Kalliossa sijaitseva, turvallisemman tilan periaatteita noudattava kohtaamispaikka, jossa pyörii ostopakoton vegaaninen kahvila, monenlaisia työpajoja sekä erilaisia esittävän taiteen tilaisuuksia. Loukon sisällä toimiva Loukko Galleria on matalalla kynnyksellä toimiva mutta taiteellisesti kunnianhimoinen taidegalleria. Loukossa toimii myös Loukko Shop, joka myy taiteilijoiden ja pientekijöiden tuotteita.

Loukon aukiolot vaihtelevat tapahtumien mukaan, ja parhaiten ohjelmaa seuraat joko täältä verkkosivujen kalenterista, Facebookista tai Instagramista. Pääsääntöisesti Loukko on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin 12 – 18, torstaista lauantaihin 14 – 22 tai ohjelman mukaan. Vapaaehtoisvoimin valmistettua ja hävikkiruokaa hyödyntävää vegaanista lounasta tarjoillaan tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 12 – ruokaa on tarjolla kello 14 asti tai niin kauan kuin sitä riittää! Edullisen lounaan tavoitteena on tarjota ulkona syömisen mahdollisuuksia vähävaraisille, ja siitä voi halutessaan maksaa myös kannatushintaa. Meillä on käytössä myös Solidaarisuuslounaat ja -kahvit – voit siis tarjota tuntemattomalle tai lunastaa maksutta lounaan tai kahvin aina, kun lipukkeita on tarjolla. Loukossa on anniskeluoikeudet. Vain osa tapahtumista on ikärajallisia, ja ilmoitamme siitä tapahtumakohtaisesti.

Käyntiosoite:

Alakulttuurikeskus Loukko
Castreninkatu 7, LH 10
00530Helsinki

Yhteys:

loukko@kulttuuriloukko.fi

Esteettömyys

Alakulttuurikeskus Loukko tähtää mahdollisimman hyvään fyysiseen esteettömyyteen. Ulko-ovelle johtaa kadulta luiska, jonka leveys on 1300 mm, oven ollessa auki 1070 mm. Luiskan kaltevuus on n. 8 astetta eli n. 7 %. Kaide on 900 mm korkea ja alkaa luiskan puolivälistä. Oviaukot ovat 1000 mm leveät. Luiskan ja tuulikaapin välissä on 50 mm kynnys. Tuulikaapista sisään tilaan ylitetään n. 30 mm kynnys.

Loukon tiloissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä wc-tiloja ole sukupuolitettu. Kolmesta istuma-wc:stä yksi on mitoitettu sopivaksi apuvälineiden ja avustajien kanssa liikkuville. Kopissa on wc-istuimen oikealla puolella 800mm vapaata tilaa. Wc-kopin ovi on 1000mm leveä. Kopissa ei valitettavasti ole vielä käsitukia, mutta pyrimme saamaan ne paikoilleen mahdollisimman pian. Pyrimme pitämään nämä tiedot ajan tasalla ja ilmoittamaan, kun tarvittavat parannukset on tehty.

Loukon ulko-ovelle johtava luiska.

Loukko noudattaa toiminnassaan turvallisemman tilan periaatteita ja pyrkii mahdollisimman kattavaan esteettömyyteen. Ei natseja, ei syrjintää, ei seksismiä!

Loukko tarjoaa mahdollisuuden ja avun omaehtoiseen tapahtumatuottamiseen myös esimerkiksi nuorille ja vähävaraisille sekä järjestää itse ikärajatonta ja maksutonta toimintaa. Missään Loukon tapahtumissa ei ole ostovelvoitetta mahdollisten pääsymaksujen lisäksi.

Loukkoa pyörittää turvallisemman ja monitahoisesti saavutettavan kulttuurin edistämiseksi perustettu Loukko ry. Loukon henkilökunnasta löydät tietoa täältä.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä tai kurkista, jos vastaus kysymyksiisi löytyisi Usein Kysytyistä Kysymyksistä.

Instagram / Facebook 

Mahdollistajaksi, mukaan työryhmään, LoukkoZinen kirjoittajaksi, kuvittajaksi tai vaikka vlogaajaksi? Tule, tule!

Mikäli haluat sponsoroida Loukkoa tai tehdä kanssamme yhteistyötä, ota yhteyttä niin neuvotellaan tarpeiden ja fiilisten kohtaamisesta.

Otamme porukkaamme mielellämme saman arvomaailman jakavaa jengiä. Voit auttaa esimerkiksi rahoitushankinnassa, lounasvuoroissa tai vaikka ideoida työpajan Loukkoon. Ei haittaa, jos et ole valmiiksi ammattilainen – tehdään ja kokeillaan yhdessä.